Κρήτη

Κρήτη: Έπεσαν σοβάδες στο κεφάλι μαθητή και τραυματίστηκε στον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ

Πυρ και μανία η τοπική κοινωνία

Πάνω στο κεφάλι ενός μαθητή του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου προσγειώθηκε σοβάς που κρεμόταν μέσα στο σχολείο, την περασμένη Τετάρτη την ώρα της σεισμικής δόνησης που ταρακούνησε και τη  Κρήτη.

Ο μαθητής ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά όπως λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ηρακλείου, κάτι που επιχειρήθηκε από αρμόδιους όπως τόνισε να συγκαλυφθεί, την ώρα που η σχολική κοινότητα γνωρίζει καλά ότι το συγκεκριμένο σχολείο όπως εξήγησε δεν γίνεται να φιλοξενεί παιδιά με προσωρινές παρεμβάσεις.

Γονείς και εκπαιδευτικοί σε όλη την Κρήτη μετά το σεισμό επανήλθαν στο πάγιο αίτημα υλοποίησης μελετών στατικότητας στα σχολεία.

Τόσο η ΕΛΜΕ Χανίων όσο και η Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου εξέφρασαν την ανάγκη τέτοιας αποτύπωσης, εξηγώντας ότι πολλά σχολεία κανείς δεν γνωρίζει αν είναι κατάλληλα για να φιλοξενούν μαθητές.

Στην συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της Νέας Αλικαρνασού έκαναν  παράσταση γονείς της περιοχής ζητώντας τη δημιουργία νέου γυμνασίου.

Στο σχολείο που είναι φτιαγμένο για να φιλοξενεί μέχρι 250 παιδιά, σήμερα φοιτούν περίπου 500 με ότι αυτό συνεπάγεται όπως είπαν για την ασφάλειά τους.\

Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου : Έλαμψαν διά της... απουσίας τους

Στη συνεδρίαση από τους γονείς είχαν κληθεί να συμμετέχουν και οι αντιδήμαρχοι, όμως δεν παρέστη κανείς, και μάλιστα μία μέρα μετά τον σεισμό με έκδηλη και δικαιολογημένη την αγωνία της τοπικής κοινωνίας. Και έτσι ξέσπασαν οι γονείς στην αίθουσα του Τοπικού Συμβουλίου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη απουσία, όπως είπαν, των αρμόδιων αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.

«Το μόνο που φανερώνει η απουσία τους», τόνισαν, «είναι η πλήρης απαξίωση του συμβουλίου μας από τη δημοτική Αρχή. Οι δικαιολογίες που εκ των υστέρων παρουσίασαν δε μας ικανοποιούν. Υπήρχε ο χρόνος για να διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ώστε να συμμετέχουν στη συνεδρίαση. Πώς πριν λίγες εβδομάδες “κατάφεραν” να παραβρεθούν οι περισσότεροι σε άλλα κοινοτικά συμβούλια και μάλιστα με πρωτοβουλία δική τους και χωρίς ιδιαίτερη πρόσκληση; Μήπως επειδή το ενδιαφέρον τους σταματάει μέχρι την απόσπαση της ψήφου και δεν αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής, τα οποία έχουν οξυνθεί τα τελευταία χρόνια;».

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου Πολύδωρας Κουτσαυτάκης, «η παντελής απουσία αντιδημάρχων για άλλη μια φορά - γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν πει ότι θα έρθουν στο Τοπικό Συμβούλιο Νέας Αλικαρνασσού και δεν έρχονται - δεν απογοητεύει μόνο εμάς... Απογοητεύει κάθε άνθρωπο ο οποίος περιμένει από αυτή την Πολιτεία, από αυτό τον κόσμο, να δείξει ένα ενδιαφέρον έστω για τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα.

Η απουσία δεν είναι πάντα μόνο απουσία. Είναι και απάντηση πολιτική στο πώς αντιλαμβάνονται τα προβλήματά μας και πόσο είναι διατεθειμένοι να τα λύσουν. Υπάρχει μια απομόνωση τελικά του Δημαρχείου από την πόλη και όχι της πόλης από τον Δήμο»...

Φωτογραφία αρχείου 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια