Αγνοούμενη στην Βαγιωνιά: Η μαρτυρία του γιου και του ανιψιού για την 84χρονη Ευγενία

Κρήτη
Αγνοούμενη στην Βαγιωνιά: Η μαρτυρία του γιου και του ανιψιού για την 84χρονη Ευγενία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαρώνουν τα γύρω χωριά για τον εντοπισμό της

Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία των οικείων της 84χρονης Ευγενίας Καλογιαννάκη, η οποία αγνοείται από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της από την ευρύτερη περιοχή της Βαγιωνιάς Ηρακλείου. Από προχθές το απόγευμα, κάτοικοι του χωριού, Αστυνομία και εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού “σαρώνουν” την περιοχή για να βρουν την αγνοούμενη, η οποία, ωστόσο, μέχρι χθες το βράδυ παρέμενε άφαντη.

Όπως ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο γιος της Ευγενίας Καλογιαννάκη, είχαν μεταβεί προχθές το μεσημέρι, μαζί, σε χωράφι της περιοχής.

Εκείνος βγήκε από το αυτοκίνητο για να ραβδίσει ελιές, ωστόσο, όπως μας είπε, η μητέρα του έμεινε μέσα στο όχημα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητο, η μητέρα του δε βρισκόταν εκεί...

«Χθες το μεσημέρι (σ.σ. προχθές), περίπου 2 η ώρα, συναντηθήκαμε σε αυτό τον δρόμο με τον ξάδερφό μου. Του λέω “τι κάνεις;” και μου λέει “έχασα τη μητέρα μου”. Λέω “ρίξε μια ματιά και ειδοποίησέ με ό,τι έχει συμβεί”. Αυτός ήρθε στις 7:30 το βράδυ στο σπίτι και μου είπε ότι δεν τη βρήκε. Εγώ ειδοποίησα τότε την Αστυνομία. Ευελπιστούμε να τη βρούμε ζωντανή», ανέφερε μιλώντας χθες στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο ανιψιός της Ευγενίας Καλογιαννάκη.

«Όταν ο άνθρωπος έχει πρόβλημα στον εγκέφαλο, δεν ξέρουμε πού μπορεί να πάει και τι να κάνει. Είχε χαθεί και παλιότερα αλλά μέσα στο χωριό. Τώρα όμως ξέφυγε...», συμπλήρωσε ο ανιψιός της αγνοούμενης. Εξάλλου, ο γιος της ηλικιωμένης αισιοδοξεί ότι η μητέρα του «θα βρεθεί εντάξει. Γιατί τα πόδια της είναι δυνατά και περπατά καλά».

Στο μεταξύ, στη Βαγιωνιά έχει κινητοποιηθεί όλη η τοπική κοινωνία προκειμένου η περιπέτεια της εξαφάνισης της 84χρονης να έχει αίσια έκβαση. Αυτό ανέφερε μιλώντας χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαγιωνιάς, Αντώνης Αθουσάκης. «Εμένα με ειδοποίησαν 12:30 με 1 τη νύχτα και βγήκα κι εγώ έξω και ψάχναμε μαζί. Πήγαμε και στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Δέκα. Λυπούμαστε όλοι. Προσπαθούμε να τη βρούμε. Κάναμε ανακοινώσεις και στο μεγάφωνο», δήλωσε χθες ο κ. Αθουσάκης.

“Σαρώνουν” την περιοχή

Από προχθές το απόγευμα οι Αρχές διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό της 84χρονης. Εκτός από την Αστυνομία, τους συγγενείς και τους χωριανούς της αγνοούμενης, από χθες το πρωί στην επιχείρηση εντοπισμού της Ευγενίας Καλογιαννάκη συμμετέχουν και εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών.

Όπως μας εξηγεί ο αρχηγός Σώματος Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών Ερυθρού Σταυρού, κ. Μανόλης Μαρκάκης, η 84χρονη χάθηκε σε περιοχή που βρίσκεται μεταξύ τριών χωριών. «Είναι η περιοχή μεταξύ 3 χωριών: Βασιλικής, Βαγιωνιάς και Καντήλας. Η αγνοούμενη χάθηκε κάπου στο μέσο αυτού του “τριγώνου”. Έχουμε ξεκινήσει και “σκανάρουμε” την περιοχή όπως έχουμε εκπαιδευτεί. Μέχρι στιγμής έχουμε “σκανάρει” 18-20 στρέμματα και συνεχίζουμε. Η περιοχή ευτυχώς δεν είναι επικίνδυνη. Δηλαδή δεν έχει γκρεμνά. Μόνο δίπλα στο ποτάμι είναι κάπως επικίνδυνα. Εμείς ψάξαμε το κομμάτι του Γεροποτάμου που πιθανολογούμε ότι μπορεί να προσπάθησε να περάσει για να πάει στο χωριό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News