Κρήτη

Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στη μαρίνα Αγίου Νικολάου

Το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό

Ολόκληρη επιχείρηση ανέλκυσης ενός αλιευτικού σκάφους στήθηκε στη μαρίνα Αγίου Νικολάου, με συντονισμένες ενέργειες του Λιμεναρχείου, της Μαρίνας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατ’ αρχήν για να προληφθεί τυχόν ρύπανση από πετρελαιοειδή μέσα στη μαρίνα.

Το ξύλινο αλιευτικό σκάφος «Σητεία» μήκους 12 μ. πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό του και μόλις έγινε αντιληπτό από αλιείς που ήταν στη μαρίνα, ειδοποιήθηκαν οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το anatolh, παράλλληλα οργανώθηκε επιχείρηση ανέλκυσής του, μιας και είχε βυθιστεί 3 -4 μ. Αποφεύχθηκε η ολοκληρωτική βύθιση γιατί ήταν πλαγιοδετημένο στο κρηπίδωμα της μαρίνας, δίπλα στη γλίστρα, με σχετικά μικρό βάθος.

Γερανός έδεσε και ανέλκυσε το σκάφος, το οποίο παραμένει στη μαρίνα εν πλω και φυλασσόμενο από τον ιδιοκτήτη του.

Δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ούτε αναφέρθηκαν ζημιές σε άλλα σκάφη ελλιμενισμένα στη μαρίνα.

 

Η σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, βραδινές ώρες χθες, για βύθιση του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ”ΣΗΤΕΙΑ” Ν. Σητείας 07, ενώ ήταν προσδεδεμένο στη μαρίνα του οικείου λιμένα.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την βύθιση του εν λόγω σκάφους άνευ επιβαινόντων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ ειδοποιήθηκε ο ιδιοκτήτης του για τις δικές του ενέργειες.

 

Το ”ΣΗΤΕΙΑ” ανελκύθηκε μερικώς από τη θάλασσα και έπειτα από την απάντληση των υδάτων παραμένει εν πλω με ίδια μέσα και φυλασσόμενο από τον ιδιοκτήτη, ενώ από το φορέα διαχείρισης της μαρίνας Αγίου Νικολάου, ποντίστηκε προληπτικά φράγμα περιμετρικά αυτού.

Από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια