Κρήτη

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι

Τι εκτιμούν για τους μετασεισμούς;

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι και ειδικοί για το σεισμό 6,1 Ρίχτερ νότια των Αντικυθήρων.

Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωφυσικής – Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φίλιππος Βαλιανάτος θα πρέπει να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες το φαινόμενο για την επόμενη ώρα. Ωστόσο όπως εκτιμά το γεγονός ότι είχε μεγάλο εστιακό βάθος και έγινε τόσο αισθητός, δεν εμπνέει ανησυχία.

Φ. Βαλιανάτος: Δεν μεπνέει ανησυχία

Όπως τόνισε ο καθηγητής Γεωφυσικής – Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φίλιππος Βαλιανάτος θα πρέπει να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες το φαινόμενο για την επόμενη ώρα.

Ωστόσο όπως εκτιμά το γεγονός ότι είχε μεγάλο εστιακό βάθος και έγινε τόσο αισθητός, δεν εμπνέει ανησυχία.

Ε. Λέκκας: Δεν δίνει ισχυρούς μετασεισμούς

Ο καθηγητής Ε. Λέκκας μιλώντας στο ράδιο 98,4 διευκρίνισε ότι σεισμοί τέτοιου μεγέθους στο Ελληνικό Τόξο και με εστιακό βάθος στα 70 χιλιόμετρα, δεν ακολουθούνται από μετασεισμούς.

Κ. Παπαζάχος: Δεν δίνει ισχυρούς μετασεισμούς

Όπως τόνισε από την πλευρά καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Παπαζάχος μιλώντας στον ΑΝΤ1 η περιοχή αυτή δίνει μεγάλους σεισμούς αλλά ελάχιστους έως καθόλου μετασεισμούς και μετασεισμική ακολουθία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει καν ρήγμα για αν ενεργοποιηθεί.

Άκης Τσελέντης: Τέτοιου είδους σεισμοί γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια