Κρήτη

Ο Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε με τη Μαρία Κοζυράκη

Τι συζήτησαν στην πρώτη τους συνάντηση

Τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη επισκέφτηκε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κρήτης, Γιάννης Κουράκης.

Στην εθιμοτυπική αυτή συνάντηση, έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Και οι δύο πλευρές, φάνηκε από την αρχή ότι προτάσσουν την εφαρμογή τρόπων συνεργασίας με στόχο το όφελος για τις τοπικές κοινωνίες.

Η σημερινή κατάσταση σε ζητήματα όπως η διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού, ο χωροταξικός σχεδιασμός και οι μεγάλες υποδομές, οι φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων - ΦΟΔΣΑ, το ενεργειακό, ο ρυθμός ανταπόκρισης της ΤΑ στην επίλυση των ζητημάτων που αποτελούν τροχοπέδη τόσο για την καθημερινότητα των πολιτών όσο και για την προώθηση των αναπτυξιακών θεμάτων του νησιού, αποτέλεσαν κάποια από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν.

Η Συντονίστρια Μαρία Κοζυράκη αφού ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο Γιάννη Κουράκη καλή δύναμη και επιτυχή θητεία στο νέο του ρόλο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόνισε την ανάγκη της διαρκούς και αγαστής συνεργασίας των υπηρεσιών των ΟΤΑ με τις υπηρεσίες της κρατικής Περιφέρειας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική άσκηση αρμοδιοτήτων και στα δύο επίπεδα διοίκησης.c

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια