Κρήτη

ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για 2 αστυνομικούς στην Κρήτη - Ελευθέρωσε κρατούμενο για 3 ώρες

Συνελήφθησαν 2 αστυνομικοί στην Κρήτη

Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη στην Κρήτη, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας Αστυνόμος Α’, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, μετέβη σε αστυνομική υπηρεσία και… πήρε μαζί του έναν κρατούμενο!

Ο άνδρας κρατείτο για υγειονομική παράβαση και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ίδιος επέστρεψε στα κρατητήρια μαζί με τον αστυνομικό, 3 ώρες αργότερα.

Για το περιστατικό συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τόσο ο κρατούμενος, όσο και ο Αστυνόμος Α’, αλλά και ο Αρχιφύλακας, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στην Υπηρεσία όπου κρατείτο ο άνδρας. Επίσης, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τους.

Μάλιστα, έπειτα από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα Αστυνόμος Α’ και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα την 03:10 ώρα της 23/11/2019, όταν ο Αστυνόμος Α’, εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, μετέβη σε άλλη Αστυνομική Υπηρεσία, όπου εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας ο Αρχιφύλακας και αφού παρέλαβε ιδιώτη κρατούμενο για υγειονομική παράβαση επέστρεψαν μαζί μετά από περίπου (3) ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης συνελήφθησαν, σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια