Κρήτη

Προσφυγικό: Διήμερο σεμινάριο στο Ηράκλειο για ένταξη προσφύγων

Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από πλευράς κυβέρνησης έχουν “κλειδώσει” συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών που έχουν μέχρι και σήμερα σηκώσει το βάρος των προσφυγικών ροών

Και ενώ το ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων του πλήρους σχεδίου της κυβέρνησης για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό, βρίσκεται στο κόκκινο, με την Κρήτη να βρίσκεται στο κάδρο για δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων,  σε λίγες μέρες ξεκινάει διήμερο σεμινάριο για  ένταξη προσφύγων από  Δήμο Ηρακλείου και  Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η  Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Γραφείο Πεδίου Αττικής), με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν στο Ηράκλειο  2ο κύκλο  διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου, σε ζητήματα προστασίας και ένταξης προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 15:00, στην Αίθουσα Πειραματικού  Θέατρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Πλαστήρα & Ρωμανού).

Οι θεματικές του σεμιναρίου είναι :

  • Ο ρόλος των Δήμων στη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών: Εισαγωγή στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το μέλλον.
  • Από την παροχή προστασίας στις βιώσιμες λύσεις: το ισχύον πλαίσιο.
  • Ειδικά ζητήματα συνδιαλλαγής με δημόσιες υπηρεσίες: θεώρηση γνησίου υπογραφής, καταχώρηση ληξιαρχικών γεγονότων, βεβαιώσεις/πιστοποιητικά, πρόσβαση σε υπηρεσίες ΤΕΒΑ, έκδοση ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, τραπεζικού λογαριασμού, εγγραφή στον ΟΑΕΔ, χορήγηση/ανανέωση εγγράφων, γλώσσα επικοινωνίας με δημόσιες υπηρεσίες.
  • Αποτύπωση των αλλαγών στη διαδικασία ασύλου βάση του νέου νομοθετικού πλαισίου, νέα νομικά έγγραφα.
  • Εργασία με πρόσφυγες: από ποια θέση, για ποιον σκοπό, με ποιους τρόπους.
  • Πρακτικά παραδείγματα και ασκήσεις: αιτούντες άσυλο και ευαλωτότητα – Η περίπτωση των παιδιών προσφύγων, των ατόμων με αναπηρία και των θυμάτων βίας
  • Καλές πρακτικές και ζητήματα προς περαιτέρω διερεύνηση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια