Καιρός στην Κρήτη: Που αναμένονται τοπικές ισχυρές καταιγίδες;

Κρήτη
Καιρός στην Κρήτη: Που αναμένονται τοπικές ισχυρές καταιγίδες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τοπικά ισχυρά τα φαινόμενα αλλά σταδιακά θα υποχωρήσουν

Nέες καταιγίδες προβλέπονται για τη Δευτέρα 19/11 στην Κρήτη που τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι καταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με το Meteo.gr το μεσημέρι και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες, τα βόρεια τμήματα των Δωδεκανήσων και τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης. Στους 2 προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν διακρίνονται μέσα σε κύκλο οι περιοχές που θα επηρεαστούν. 

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 13 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου), 17 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα μέτροι 4-5 μποφόρ

6.400 κεραυνοί

Εν τω μεταξύ 6.400 κεραυνοί καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, έχουν δώσει μέχρι τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 18/11 σχεδόν 6.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News