Καιρός: Έντονες βροχές στην Ιεράπετρα – Ζητήθηκε βοήθεια από την πυροσβεστική

Κρήτη
Καιρός: Έντονες βροχές στην Ιεράπετρα – Ζητήθηκε βοήθεια από την πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες ζητήθηκε συνδρομή από την πυροσβεστική υπηρεσία - Αναλυτικά ο καιρός

Έντονες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο νομό Λασιθίου και δη στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.

Μάλιστα, είχαν ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, κλιμάκιο έσπευσε στην περιοχή «Καθαράδες» προκείμενου να απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων λόγω υπερχείλισης χείμαρρου. Στο σημείο κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία και  της αστυνομίας.

Ενώ λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα, στις 2 τα ξημερώματα και στις 6 το πρωί, στις περιοχές Γρα- Λυγιά και Άνω Χωριό λόγω και πάλι της δυνατής νεροποντής, ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για απάντληση υδάτων.

Κεραυνοί έπεσαν σε ελαιουργείο και ρακοκάζανο της Ζήρου Σητείας

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου από την Ιεράπετρα μέχρι και την περιοχή του Μακρύ Γιαλού, έχουν εντοπιστεί σοβαρά προβλήματα.

Τα μηχανήματα του Δημου θα αποκαταστήσουν τα προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει το συντομότερο δυνατόν ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες.

Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας Αγίου Νικολάου να είναι προσεκτικοί λίγο μετά τη διακλάδωση του Κάτω Χωριού , διότι υπάρχουν πολλές πέτρες στο οδόστρωμα μέχρι να καθαριστεί από μηχάνημα του Δήμου.

Στην πόλη της Ιεράπετρας κατά διάρκεια της νύχτας έπεσαν 46 χιλιοστά βροχής.

Δύο κεραυνοί έπεσαν στο ελαιουργείο και σε ρακοκάζανο της Ζηρου  Σητείας προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Καλό θα είναι να οδηγούμε με μεγάλη προσοχή και να αποφύγουμε τις μεγάλες ταχύτητες προστατεύοντας τους εαυτούς μας και βοηθώντας τα μηχανήματα του Δήμου να κάνουν καλύτερα και γρηγορότερα τη δουλειά τους.

Ο καιρός

Μεταβολή παρουσίασε ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 17/11, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια των νυκτερινών ωρών κινήθηκαν ανατολικά, επηρεάζοντας κυρίως τα βόρεια.

Η μεταβολή του καιρού, σύμφωνα με το meteo, θα είναι σύντομη και από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18/11, αρχικά στα δυτικά και έως το απόγευμα και στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει.

Ο καιρός στην Κρήτη

Μπορεί η Κρήτη να μην επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές του νησιού αναμένονται βροχοπτώσεις για σήμερα,  Δευτέρα.

Σύμφωνα με την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Δευτέρα στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News