Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης - Ενδοοικογενειακή Βία: Με επιτυχία η 7η εκδήλωση

Κρήτη
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης - Ενδοοικογενειακή Βία: Με επιτυχία η 7η εκδήλωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ενδοοικογενειακή βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου η 7η εκδήλωση για την Ενδοοικογενειακή Βία, με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Σημεία Ενδοοικογενειακής Βίας και Κακοποιητικές Πρακτικές: Διαχείριση - Προστασία - Αντιμετώπιση»,  έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά ως συλλογική προσπάθεια και συνεργασία ειδικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών με χαρακτηριστικά εκπεφρασμένης βίας στο οικογενειακό περιβάλλον.

Οι ομιλητές, που μετείχαν στην συζήτηση, καθήλωσαν το ακροατήριο με τις αναλύσεις τους σε κρίσιμα θέματα με αναφορά τα σημεία των κακοποιητικών πρακτικών και την συμπτωματολογία της δυσμενούς αυτής κατάστασης, ενώ έμφαση δόθηκε στην ποινική διάσταση των αδικημάτων ενδοοικογενειακής βίας και σε τρόπους προστασίας του θύματος και, εν συνόλω, του οικογενειακού συστήματος.  

Οι παρευρισκόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις μέσω της σφαιρικής προσέγγισης του θέματος και τις εισηγήσεις της εισαγγελέως, των αξιωματικών της διεύθυνσης αστυνομίας, της παιδοψυχίατρου… με την αρμόδια εισαγγελέα, μάλιστα, να ανταποκρίνεται - επαρκώς - σε δεκάδες ερωτήματα και προβληματισμούς  από την πλευρά του ακροατηρίου.

Στην παρούσα εκδήλωση των παρών έδωσαν ως ομιλητές οι:

-              κ. Θεοδώρα Μανιώτη, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου - Γραφείο ανηλίκων, Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου

-              κ. Δήμητρα Ζέρβα, Αστυνόμος Β΄ - Προϊσταμένη Γραφείου Ανηλίκων, Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

-              κ. Δήμητρα Λιάπη, Ανθυπαστυνόμος – Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου

-              κ. Αικατερίνη Μπιτζαράκη, Παιδοψυχίατρος, Δ/ντρια Κοινοτικού Κέντρου Παιδιών και Εφήβων Ηρακλείου

Την συζήτηση συντόνισε ο Κοινωνικός Λειτουργός – Συνεργάτης της Ι.Α.Κ. κ. Γεώργιος Σαριδάκης, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες των 4ου, 30ου , 49ου , 50ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, το 2ο Ειδικό Δημοτικό, τα 19ο και 41ο Νηπιαγωγεία Ηρακλείου, καθώς και τις υπηρεσίες που μετείχαν με εκπροσώπους ομιλητές στην συνάντηση.

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ ΤV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News