Λεωφόρος Καζαντζίδη: «Νεκρά» φανάρια προκαλούν το «έλα να δεις»

Κρήτη
Λεωφόρος Καζαντζίδη: «Νεκρά» φανάρια προκαλούν το «έλα να δεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο και φωτογραφίες αποτυπώνουν στο έπακρο το τι συμβαίνει και κυρίως σε ώρα αιχμής εδώ και μέρες σε περιοχή του Ηρακλείου

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται καθημερινά στα φανάρια του κόμβου επί της Λεωφόρου Καζαντζίδη, στο ύψος γνωστού πολυκαταστήματος.

Εδώ και μέρες, φωτεινοί σηματοδότες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται ανεξέλεγκτα και μετ’ εμποδίων.

Την ίδια ώρα  η υπομονή των οδηγών δοκιμάζεται και τα νεύρα «χτυπάνε κόκκινο»  ενώ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, όπως είναι φυσικό, σε ώρες αιχμής.  Ειδικά μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, όπως αναφέρουν  αναγνώστες του neakriti.gr, αναφέρουν: "Πρέπει να κάνεις το σταυρό σου για να περάσεις στην ώρα σου χωρίς δυσάρεστες συνέπειες και χωρίς ενδεχομένως να σε «στολίσουν» αγανακτισμένοι οδηγοί με τα… Γαλλικά τους".

Χωρίς να λειτουργούν τα φανάρια, διερχόμενοι οδηγοί, που βιάζονται να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους, επιχειρούν να περάσουν από το συγκεκριμένο κόμβο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός και κατ’ επέκταση κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Φυσικό επακόλουθο της κατάστασης, είναι και η ύπαρξή των τροχαίων  ατυχημάτων, ενώ ευτύχημα την ίδια ώρα αποτελεί το γεγονός ότι  δεν έχουν καταγραφεί αρκετά σοβαρά συμβάντα.

Την ίδια ώρα από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης έγινε γνωστό στο neakriti, ότι η διακοπή λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, οφείλεται στο γεγονός ότι αρχές Νοεμβρίου, κεραυνός προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα τα φανάρια να «νεκρώσουν».

Το “κουτί” έχει σταλεί στην Αθήνα για επιδιόρθωση, όμως σε κάθε περίπτωση, όπως εξήγησαν αρμόδια στελέχη, αντίστοιχες βλάβες έχουν σταλεί στην πρωτεύουσα και από άλλες περιοχές της χώρας και αναμένουν, εφόσον αποκαταστήσουν την ζημιά, την επιστροφή του.

Και αυτό που αναμένεται πλέον στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι και πάλι οι φωτεινοί σηματοδότες στο συγκεκριμένο σημείο να τεθούν σε ισχύ από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

"Ευθύνονται οι κεραυνοί"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διεύθυνσης τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης: " λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής από κεραυνούς των συσκευών φωτεινής σηματοδότησης (φανάρια κυκλοφορίας) στην είσοδο της πόλης του Αγίου Νικολάου επί του ΒΟΑΚ (κόμβος Ξηροποτάμου) και του κόμβου Κατσαμπά Ηρακλείου στην είσοδο της πόλης και συμβολής με Λ. Καζαντζίδη και ράμπα εξόδου προς τον ΒΟΑΚ, οι κόμβοι αυτοί έχουν ρυθμιστεί να λειτουργούν με αναλάμπων πορτοκαλί σηματοδότηση. Παρά τις προσπάθειες για όσο τον δυνατό συντομότερη αποκατάσταση που γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επισκευή από τον κατασκευαστή της υποδομής στον οποίο έχει αποσταλεί ο εξοπλισμός, λόγω πολύ μεγάλου φόρτου από τις πολλαπλές καταστροφές από κεραυνούς πανελλαδικά.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να συμμορφώνονται με την υπάρχουσα σήμανση και τον Κ.Ο.Κ. καθώς και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News