«Εγκλωβισμένη» στο Διδυμότειχο Κρητικιά φοιτήτρια

Κρήτη
«Εγκλωβισμένη» στο Διδυμότειχο Κρητικιά φοιτήτρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όμηρος» του Τμήματος Νοσηλευτικής, το οποίο δεν έχει ακόμη ανοίξει, η δευτεροετής φοιτήτρια

«Εγκλωβισμένη» στο Διδυμότειχο είναι μια νεαρή Κρητικιά φοιτήτρια, αφού, η Σχολή στην οποία φοιτά δεν έχει ανοίξει ακόμη!

Μπορεί να μένουν ελάχιστες εβδομάδες προτού λήξει το πρώτο εξάμηνο για το σύνολο των φοιτητών της Ελλάδας, όμως στο Τμήμα Νοσηλευτικής - Παράρτημα Διδυμότειχου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr η μητέρα της φοιτήτριας από το Ηράκλειο «το παιδί μου, όπως και άλλοι φοιτητές του συγκεκριμένου Τμήματος από την Κρήτη, έχει μεταβεί στο Διδυμότειχο από την αρχή του εξαμήνου, ωστόσο, δεν έχει γίνει μάθημα ούτε μία ώρα!».

Μάλιστα, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά η μητέρα της δευτεροετούς φοιτήτριας «κάθε εβδομάδα μας λένε πως το Τμήμα θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και, πράγμα που δε γίνεται, επομένως, η κόρη μου, η οποία βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας, δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και εγώ αναγκάζομαι να πληρώνω το ενοίκιο, το ρεύμα και τα λοιπά έξοδα για τη διαμονή της εκεί», με την ίδια να μην αποκρύπτει το φόβο της πως υπάρχει ενδεχόμενο μέχρι και να «χαθεί» το εξάμηνο.

Πάντως, σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Γραμματείας του Τμήματος Νοσηλευτικής, αναμένεται ανακοίνωση αναφορικά με την έναρξη των μαθημάτων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους ανωτέρω μας προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα και να βγει το πρόγραμμα του εξαμήνου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, καθότι υπάρχει έλλειψη καθηγητών, μετά τη μετατροπή του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

Όπως και να έχει, τόσο η Ηρακλειώτισσα φοιτήτρια, όσο και δεκάδες άλλοι φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος είναι «όμηροι» στο Διδυμότειχο, αναμένοντας την έναρξη των μαθημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News