default-image

Στο Γ. Βρούτση το ΕΚΗ – Χρόνος απονομής συντάξεων και εργατικά ατυχήματα στην ατζέντα

Κρήτη
Στο Γ. Βρούτση το ΕΚΗ – Χρόνος απονομής συντάξεων και εργατικά ατυχήματα στην ατζέντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποφασισμένη να φθάσει στον Υπουργό Εργασίας η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αναζητώντας λύση στα σοβαρά ζητήματα της απονομής των συντάξεων από το κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο, όπως και με τα εργατικά ατυχήματα.

Όπως είχε αναδειχτεί από τη συχνότητα του 98.4 πριν από λίγες ημέρες, 6 υπάλληλοι παλεύουν με 10.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης από Ηράκλειο – Λασίθι και το Δήμο Ανωγείων.

Ο Στέλιος Βοργιάς μιλώντας στον 98.4 μετά τη συνάντηση του με τη Διευθύντρια του καταστήματος στο Ηράκλειο, εξέφρασε την αγωνία του για το αύριο του οργανισμού που αποδεκατίζεται με μαθηματική πρόοδο και κινδυνεύει να  καταρρεύσει.

Είπε ότι ζήτησε τη βοήθεια – στήριξη του συνόλου των βουλευτών της περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και πως το ΕΚΗ διαθέτει προτάσεις προς βοήθεια εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Αναφορικά με τα εργατικά ατυχήματα παραμένουν σε πρώτο πλάνο αυτά με τους διανομείς τροφίμων και λοιπών προϊόντων.  Ήδη 150 πράσινα γιλέκα δόθηκαν στους διανομείς στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας από τροχαία. Παράλληλα, οι διανομείς θα εξοπλιστούν και με ταινίες αντανάκλασης για τα κυτία, που είναι τοποθετημένα στα δίκυκλα των εταιρειών διανομής. Επίσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό έντυπο φυλλάδιο, στο οποίο θα αναγράφονται οι υποχρεώσεις των εργοδοτών στα θέματα ασφάλειας στους διανομείς (κράνος, συντήρηση δικύκλων, άριστη κατάσταση ελαστικών, αντανακλαστικό γιλέκο, ασφαλή τοποθέτηση κυτίων κ.α.), με τους διανομείς - από την πλευρά τους - να καλούνται να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News