Κακοκαιρία «Βικτώρια»: «Πρωτιά» της Κρήτης στα ύψη βροχής

Κρήτη
Κακοκαιρία «Βικτώρια»: «Πρωτιά» της Κρήτης στα ύψη βροχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν ήδη καταγραφεί, λόγω της κακοκαιρίας «Βικτώρια» που έχει «χτυπήσει» την Ελλάδα και την Κρήτη, από το πρωί της Τετάρτης.

 Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιο Κουρουπάκη μέσα σε τρεις ώρες έπεσαν 75 χιλιοστά βροχής στον Αλικιανό και 100 στον Πρασέ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Αττική.

Πάντως, τα Χανιά κατέχουν την «πρωτιά» στα ύψη βροχής, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, μέχρι τις 9 το πρωί της Τετάρτης, 7 περιοχές των Χανίων και μία του Ρεθύμνου κατείχαν τα υψηλότερα ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, την «πρωτιά» είχε ο Αλικιανός, όπου έπεσαν 64 χιλιοστά βροχής (όπου ανέβει ήδη υψηλότερα το ποσοστό), ακολουθεί το Ακρωτήρι με 63 χιλιοστά, το Σπήλι με 52 χιλιοστά, το κέντρο των Χανίων και ο Πλατανιάς με 46 χιλιοστά, στην Ασή Γωνιά έπεσαν 43 χιλιοστά βροχής, 41 χιλιοστά στην Παλαιόχωρα και 39 χιλιοστά στις Βρύσες.

Δείτε live το πέρασμα της «Βικτώριας» από την Κρήτη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News