Προσφυγικό: Έρχονται 900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη

Κρήτη
Προσφυγικό: Έρχονται 900 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό - Μέχρι τέλος του 2019 η πρώτη φάση

Στην αποσυμφώρηση των νησιών του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου στοχεύει το σχέδιο της Κυβέρνησης για τη μεταφορά, συνολικά, 20.000 προσφύγων και µεταναστών στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής» το κυβερνητικό σχέδιο, έχει δύο φάσεις: Η πρώτη βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αφορά τη µετακίνηση 9.000 ατόµων µέχρι το τέλος του έτους. Η δεύτερη φάση προβλέπει τη µεταφορά 11.000 ατόµων στις αρχές Ιανουαρίου του 2020.

Τι θα γίνει στην Κρήτη;

Η Κρήτη διατηρεί ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά (0,15%) ατόμων που πρόκειται να δεχτεί. Αναλυτικότερα, όπως φαίνεται και στον ακόλουθο χάρτη, στην Κρήτη αναμένονται 900 πρόσφυγες και μετανάστες, ποσοστό, δηλαδή, 15% επί του πληθυσμού της Κρήτης.

Οι ημερομηνίες

Το σχέδιο αποσυµφόρησης των νησιών προέβλεπε τη µετακίνηση 1.000 προσφύγων σε ξενοδοχεία της ενδοχώρας στις 4 Νοεµβρίου. Το επόµενο βήµα είναι η µεταφορά 2.000 προσφύγων σε ξενοδοχεία έως τις 15 Νοεµβρίου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη. Η επόµενη ηµεροµηνία - «κλειδί» είναι η 20ή Νοεµβρίου, όταν και θα µεταφερθούν ακόµα 2.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία.

Τρεις εβδοµάδες αργότερα, στις 6 ∆εκεµβρίου, θα αποχωρήσουν από τα νησιά ακόµα 4.000 πρόσφυγες και έτσι θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αποσυµφόρησης. Το δεύτερο στάδιο του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο είναι και το πιο φιλόδοξο, θα εκτυλιχθεί στις αρχές Ιανουαρίου και περιλαµβάνει µαζικότερες µεταφορές προσφύγων και µεταναστών προς την ενδοχώρα. Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να µετακινηθούν στις 5 Ιανουαρίου 2020 συνολικά 11.000 άτοµα.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News