default-image

Έξι υπάλληλοι για 10.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Ηράκλειο

Κρήτη
Έξι υπάλληλοι για 10.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο – Λασίθι και Δήμος Ανωγείων στην αρμοδιότητα τους.

Ο ΕΦΚΑ Ηρακλείου «καταρρέει», λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς.

Δεν προσλαμβάνουμε νέους υπαλλήλους, η απάντηση Γ. Βρούτση προς το Σύλλογο Εργαζομένων, λέει ο Πρόεδρος του Βασίλης Κοκκινάκης.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο με την απονομή των συντάξεων.

Έξι κι ενίοτε επτά υπάλληλοι καλούνται να προχωρήσουν τις αιτήσεις απονομής των συντάξεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου – Λασιθίου, όπως και του Δήμου Ανωγείου.

Ο αριθμός των αιτήσεων μέχρι στιγμής έχει φθάσει στις 10.000,  κι οι αριθμοί πρωτοκόλλου μέχρι το 2022.

Αιτία η υποστελέχωση του καταστήματος παρά τις φωνές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, μα κυρίως των ιδίων των ενδιαφερόμενων, καθώς ο χρόνος απονομής σύνταξης υπερβαίνει τα δύο χρόνια, φθάνει και τα πέντε, ενώ οι φάκελοι μετά την πρώτη εδώ επεξεργασία αποστέλλονται σε καταστήματα του ΕΦΚΑ ανά την Ελλάδα όπου οι εκκρεμότητες  είναι μοναδικές.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου η Διοίκηση του ΕΚΗ θα συναντηθεί με τη Διευθύντρια του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο,  με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά να λέει στον 98.4 πως το συγκεκριμένο κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς η αποδυνάμωση του θα συνεχιστεί με την απόλυση 24ων εργαζόμενων που προσελήφθησαν μέσω προγραμμάτων.

Σε παράλληλη πορεία κι ο Σύλλογος Εργαζομένων με τον Πρόεδρο του Βασίλη Κοκκινάκη, να επισημαίνει πως οι όποιες φωνές τους πέφτουν στο κενό, καθώς ο Υπουργός ήδη τους έχει πει πως δεν θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News