Καιρός: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές – Προσοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Κρήτη
Καιρός: Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές – Προσοχή στα ακραία καιρικά φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές οδηγίες από την πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης

Ανυπολόγιστες καταστροφές σε πάνω από ογδόντα στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών προκάλεσε ανεμοστρόβιλος, που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί στην Κουντούρα Χανίων.

Ολόκληρα θερμοκήπια ισοπεδώθηκαν ενώ σε δεκάδες άλλα καταστράφηκε μέρος της εγκατάστασης και μαζί η παραγωγή. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το σημείο, ενώ η απόγνωση των καλλιεργητών είναι έκδηλη, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται σε μια στιγμή.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Περισσότερα από ογδόντα στρέμματα καταστράφηκαν. Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Στα περισσότερα θερμοκήπια η παραγωγή ήταν στο στάδιο της συγκομιδής και οι καλλιεργητές περίμεναν τα πρώτα έσοδα από τις πωλήσεις της νέας σεζόν.

Η ένταση του φαινομένου ήταν τέτοια που σήκωσε στον αέρα τις στέγες ακόμη και μεταλλικών θερμοκηπίων ενώ τα ναύλον βρέθηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά. Ευτυχώς ο ανεμοστρόβιλος εκδηλώθηκε πριν οι καλλιεργητές πιάσουν δουλειά στα θερμοκήπια τους διαφορετικά όπως λένε είναι βέβαιο ότι θα θρηνούσαμε θύματα.

Ανάλογες ζημιές όχι όμως αυτής της έκτασης, είχε προκαλέσει ανεμοστρόβιλος που είχε πλήξει την περιοχή πριν από 15 χρόνια.

.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News