Σήμα κινδύνου από θαλαμηγό ανοιχτά του Κάβο Σίδερο

Κρήτη
Σήμα κινδύνου από θαλαμηγό ανοιχτά του Κάβο Σίδερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν κινδύνευσαν άτομα

Μεγάλη κινητοποίηση των Λιμενικών αρχών νομού Λασιθίου ανατολικά της Κρήτης, στήθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην περιοχή Κιρδιαμάδι, στη θέση Τέντα κοντά στο Κάβο Σίδερο, μία μικρή θαλαμηγός εξέπεμψε σήμα κινδύνου SOS λόγω εισροής υδάτων.

Άμεσα στο σημείο έφτασε το σκάφος του Λιμενικού από το λιμεναρχείο Σητείας, με επικεφαλής τον Λιμενάρχη κ. Ψαράκη, ενώ προς την ίδια περιοχή κινήθηκε και το Ν/Γ ναυαγοσωστικό 515 από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, με τον κ.Ψαράκη να επιβεβαίωνει την είδηση στο neakriti.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στην μικρή θαλαμηγό βρίσκονταν δύο αλλοδαποί από την Βρετανία, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις αρχές για άμεση παροχή βοήθειας εξαιτίας της εισροής υδάτων και λόγω του ότι επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Το σκάφος του Λιμεραχείου Σητείας κατάφερε να προσεγγίσει την μικρή θαλαμηγό, με πρώτο μέλημα των λιμενικών να διαπιστωθεί ότι τα δύο άτομα είναι καλά στην υγείας τους.

Ο κ. Ψαράκης επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ότι τα δύο άτομα είναι καλά στην υγεία τους και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, εκτός του σοκ που υπέστησαν.

Στη συνέχεια η θαλαμηγός με τις δικές τις μηχανές και αφού είχε περιοριστεί η εισροή των υδάτων με τη συνοδεία και την παρακολούθηση του σκάφους του Λιμενικού, οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σητείας όπου αφίχθη αργά το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News