Καιρός - Νέο Έκτακτο Δελτίο: Βροχές και στην Κρήτη - Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Κρήτη
Καιρός - Νέο Έκτακτο Δελτίο: Βροχές και στην Κρήτη - Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Κρήτη στο Νέο Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ - Που και πότε θα βρέξει;

Νέο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εκδίδει η Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), το οποίο περιλαμβάνει και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τη ΕΜΥ, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής επηρεάζεται «πιθανώς πρόσκαιρα» και η Δυτική Κρήτη.

Ενώ, σήμερα, Πέμπτη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι στο Κρητικό Πέλαγος.

Τι αναφέρει το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων;

Ήδη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» την Ήπειρο (κυρίως τα Δυτικά τμήματα) και από το μεσημέρι τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και, πιθανώς, και τη Δυτική Στερεά.

Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας, εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η Δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η Δυτική Πελοπόννησος.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ισχυροί άνεμοι στη Κρήτη

Μάλιστα το Κρητικό Πέλαγος επηρεάζεται και από τους ισχυρούς Νότιους ανέμους ύψους 7 με 8 Μποφόρ, σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Βροχές με… σκόνη

Μάλιστα, σύμφωνα και με τον ακόλουθο χάρτη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, meteo.gr, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική, την Παρασκευή 8/11.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες αναμένονται σήμερα, Πέμπτη, στην Κρήτη όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Ο καιρός αύριο στην Ελλάδα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές αναμένεται βελτιωμένος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Που και πότε θα βρέξει, σύμφωνα με το meteo.gr;

ΠΕΜΠΤΗ

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΝΕΑ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

Ασθενής βροχή

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News