Νέα πυρκαγιά στον καταυλισμό των Ρομά - Αρκετές οι φωτιές στην Κρήτη

Κρήτη
Νέα πυρκαγιά στον καταυλισμό των Ρομά - Αρκετές οι φωτιές στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά τα περιστατικά για τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης την Τετάρτη

Δε σταματούσε να χτυπάει το τηλέφωνο στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Κρήτης, χτες, Τετάρτη.

Αρχικά, μία ακόμη πυρκαγιά σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό. Η πυρκαγιά ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες σε σκουπίδια και στο σημείο έσπευσαν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου.

Βέβαια, τα σημαντικά περιστατικά ξεκίνησαν από το πρωί, αφού λίγο μετά τις 10:30 προκλήθηκε φωτιά σε χορτολιβαδική 1 στρέμματος και δασική έκταση 1,5 στρέμματος στον Κρουσώνα. Τη φωτιά έσβησαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα. Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση.

4 άνδρες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε στις Βρύσες Νεάπολης, στις 12:20 το μεσημέρι της Τετάρτης. Η φωτιά ξέσπασε, υπό άγνωστες αιτίες, σε γεωργική έκταση μισού στρέμματος.

Στάχτη έγιναν 3 στρέμματα γεωργικής έκταση από φωτιά που ξέσπασε στις 12:45 το μεσημέρι στην Αγία Γαλήνη. Τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε από άγνωστο λόγο έσβησαν 8 άνδρες που έφτασαν στο σημείο με 3 οχήματα. Για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται προανάκριση.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα, συναγερμός σήμανε και στα Σφακιά, όταν ξέσπασε φωτιά σε οικοπεδικό χώρο 2 στρεμμάτων. Τη φωτιά έσβησαν 2 άνδρες που έφτασαν στο σημείο με ένα όχημα, προτού επεκταθεί.

Αναστάτωση επικράτησε στο χωριό Κούμοι στο Ρέθυμνο, όταν ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση μισού στρέμματος στη 1:30 το μεσημέρι. Τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε υπό άγνωστες αιτίες έσβησαν 6 άνδρες με 3 οχήματα.

Πάντως, κινητοποίηση υπήρξε και το απόγευμα της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου, από τη πυρκαγιά σε καλάμια που ξέσπασε - υπό άγνωστες αιτίες - στις 6:20 στην περιοχή Αγελιανά Γεροποτάμου. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 6:30, 4 άνδρες με 2 οχήματα κλήθηκαν να σβήσουν τη φωτιά που προκλήθηκε σε δασική έκταση μισού στρέμματος στην περιοχή Ροδάνη Ανατολικού Σελίνου. Η φωτιά ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News