Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βράβευσε τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη

Κρήτη
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βράβευσε τον Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τιμήθηκε με το Τάγμα Φιλίας

Η επίσημη τελετή έλαβε χώρα στο Κρεμλίνο στις 4 Νοεμβρίου 2019, με την ευκαιρία των εορτασμών της Ημέρας Λαϊκής Ενότητας στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απένειμε το Τάγμα Φιλίας στον επίτιμο πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, Νικόλαο Δασκαλαντωνάκη.

Ο συγκεκριμένος τίτλος έχει απονεμηθεί σε ελάχιστους Έλληνες, ενώ ο κ. Δασκαλαντωνάκης ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της Ελλάδας ανάμεσα σε διεθνείς προσωπικότητες στη συγκεκριμένη τελετή.

Σύμφωνα με ανάρτησή της στο Twitter, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει πως ο κ. Δασκαλαντωνάκης «βραβεύτηκε με το κρατικό παράσημο της Ρωσίας για τη συμβολή του στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας».

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία, με την οποία προανήγγειλε τη βράβευση, είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον  Ν. Δασκαλαντωνάκη, ως ένα «εγνωσμένου κύρους Έλληνα επιχειρηματία στον ξενοδοχειακό κλάδο που ανέλαβε τα καθήκοντα του επίτιμου προξένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1998.

Πάνω από 20 χρόνια συμβάλλει αισθητά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ρώσων πολιτών στην προξενική του δικαιοδοσία και συντρέχει ενεργά στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών σχέσεων και στην προώθηση της ρωσικής γλώσσας και του πολιτισμού στην Ελλάδα.

Με την αρωγή του πραγματοποιείται η διαιώνιση των ιστορικών δεσμών της Κρήτης με τη Ρωσία, όπου υπήρχε το ρωσικό Προξενείο στα Χανιά στα χρόνια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News