4 μεγάλες φωτιές στην Κρήτη, μέσα σε 2 ώρες

Κρήτη
4 μεγάλες φωτιές στην Κρήτη, μέσα σε 2 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγιναν στάχτη περισσότερα από 18 στρέμματα το μεσημέρι της Δευτέρας

Σε αρκετά περιστατικά πυρκαγιών χρειάστηκε να επέμβουν χτες, Δευτέρα, οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

Τέσσερις μεγάλες φωτιές ξέσπασαν η μία μετά την άλλη, σε διάστημα μόλις 2 ωρών, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα, οι εν λόγω πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περισσότερα από 18 στρέμματα Κρητικής γης.

Αναλυτικότερα, η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι σε υπολείμματα καλλιεργειών στο Αμπελάκι Ρεθύμνου και μάλιστα κοντά σε ταβέρνα που βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 12 άνδρες με 5 οχήματα, οι οποίοι και έσβησαν τη φωτιά. Η πυρκαγιά, υπό ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες, κατάφερε να κάνει στάχτη 1 στρέμμα δασικής έκτασης και 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στις 2:20 το μεσημέρι σήμανε συναγερμός και στα Χανιά, από φωτιά που ξέσπασε σε δασική - χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κεραμιά. Τη φωτιά έσβησαν 6 άνδρες της πυροσβεστικής, με 3 οχήματα που έσπευσαν στο σημείο, ενώ η φωτιά κατέκαψε 1,5 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης. Τα αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά είναι άγνωστα.

Ενώ, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ακόμη μία φωτιά ξέσπασε, αυτή τη φορά, στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, η φωτιά που ξεκίνησε υπό άγνωστες αιτίες, έκαψε 500 τετραγωνικά μέτρα δασικής - χορτολιβαδικής έκτασης στον Πρινιά στη Γόρτυνα. Στο περιστατικό επενέβησαν 2 άνδρες με 1 όχημα της πυροσβεστικής.

Τρία λεπτά μετά τις 3:30 το μεσημέρι σήμανε και πάλι συναγερμός στα Χανιά, από φωτιά που ξέσπασε στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, που έκαψε 1 στρέμμα δασικής έκτασης, προτού επεκταθεί. Η αιτία που ξέσπασε η φωτιά παραμένει άγνωστη.

Για όλα τα παραπάνω περιστατικά, και σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα του Σώματος.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, η Δευτέρα αποδείχτηκε δύσκολη για τους πυροσβέστες της Κρήτης, καθώς κλήθηκαν να σβήσουν, συνολικά, 10 πυρκαγιές και 5 δασικές πυρκαγιές. Παράλληλα, επενέβησαν σε 2 περιστατικά παροχής βοήθειας, καθώς και σε 2 περιστατικά απεγκλωβισμού από ανελκυστήρα.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News