Κρήτη

Καραμανλής για ηλεκτρικά πατίνια: Δεν έχει δοθεί «πράσινο φως» ελεύθερης κυκλοφορίας των πατινιών

Αναλυτικά η απάντηση στον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 33 ακόμα βουλευτών, με θέμα την απουσία θεσμικού πλαισίου για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών και μέσων μικρο-κινητικότητας έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Στην απάντησή του ο Κ. Καραμανλής, αποδέχεται την αναγκαιότητα ρύθμισης του τρόπου κυκλοφορίας τους και της δημιουργίας θεσμικού πλαισίου, τονίζοντας ότι υπάρχει περιορισμένη διεθνής και εθνική ερευνητική εμπειρία για υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας.

Αναφέρει επίσης ότι από την πλευρά του Υπουργείου δεν έχει εκδοθεί οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο για τη δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών σε οδούς και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία, καθώς και το ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση ομάδας εργασίας, με αρμοδιότητες – μεταξύ άλλων – την αξιολόγηση και εισήγηση για τυχόν λήψη προσωρινών μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης είχε αναδείξει το θέμα της αλματώδους επέκτασης στη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών σε πόλεις όπως το Ηράκλειο, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και της συνολικής ευρωπαϊκής κατεύθυνσης προς νέα μοντέλα βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Στη σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον αρμόδιο Υπουργό, τόνιζε την αναγκαιότητα ρύθμισης της χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών και την αρμονική συνύπαρξη τους με τους πεζούς και με τους οδηγούς οχημάτων.

Έκανε τέλος ιδιαίτερη αναφορά στο ότι αυτό το φιλοπεριβαλλοντικό μοντέλο χρήσης μέσων μικρό-κινητικότητας, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των πόλεων, των πολιτών και του περιβάλλοντος, αρκεί η πολιτεία να δείξει γρήγορα αντανακλαστικά, να ανταποκριθεί στον ρόλο της και να μην μείνει παρατηρητής των εξελίξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια