Ιστορικό χαμηλό για τις πυρκαγιές στην Κρήτη - Πόσο μειώθηκαν;

Κρήτη
Ιστορικό χαμηλό για τις πυρκαγιές στην Κρήτη - Πόσο μειώθηκαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογισμός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας

738 στρέμματα καμένων εκτάσεων σε όλη την Κρήτη, είχαμε στη φετινή αντιπυρική χρονιά αντί των 14.450 στρεμμάτων την αντιπυρική χρονιά του 2018.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ηράκλειο όπου έγινε αποτίμηση ενώ παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης, τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου 2019 και τα στατιστικά στοιχεία των αγροτοδασικών πυρκαγιών από την ανάθεση της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1998 έως σήμερα, καταδεικνύοντας τα ιστορικά χαμηλά αποτελέσματα για το 2019 .

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά Νικόλαου, ενώ βραβεύτηκαν και στελέχη εμπλεκομένων φορέων στις δράσεις της αντιπυρικής περιόδου 2019.

Στη τελετή παρευρέθηκαν βουλευτές , η Διοικήτρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κα. Κοζυράκη Μαρία, Δήμαρχοι, υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Κρήτης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας, Εθελοντικών Ομάδων και άλλων φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News