Εικονικά χειρουργεία μέσω εξομοιωτή, με στόχο την εκπαίδευση των γιατρών

Κρήτη
Εικονικά χειρουργεία μέσω εξομοιωτή, με στόχο την εκπαίδευση των γιατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Orama VR» - Μια startup εταιρεία έχει αναπτύξει καινοτόμα εφαρμογή με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας

Με όραμα να σώσουν ζωές και με όχημα μια «startup», που αποτελεί λαμπρό παράδειγμα διάχυσης της γνώσης στην κοινωνία, μια ομάδα καθηγητών και αποφοίτων του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με τη συμμετοχή του ΙΤΕ, έχει αναπτύξει μια καινοτόμα εφαρμογή με τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας.

Πρόκειται για ένα εξομοιωτή χειρουργικών επεμβάσεων που στόχο έχει την εκπαίδευση των γιατρών μέσα σε ένα εικονικό χειρουργείο. Ήδη πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν ενσωματώσει την εφαρμογή στο πρόγραμμα σπουδών, τους ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από το μέλλον, είναι όμως τόσο αληθινή όσο και η καινοτόμα Κρητική «startup εταιρεία ORAMA VR» στην οποία συμμετέχουν επιστήμονες με όραμα, δημιουργικότητα και πάθος. Η εφαρμογή εικονικού χειρουργείου που έχουν αναπτύξει δίνει άλλη διάσταση και νέες δυνατότητες στην εκπαίδευση των χειρουργών.

Όλοι όσοι εργάζονται στο «Orama VR» είναι απόφοιτοι του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η κάμερα της «ΚΡΗΤΗ TV» κατέγραψε μια επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου που γίνεται σε εικονικό περιβάλλον με τη χρήση προσιτής στο κοινό τεχνολογίας.

Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν ενσωματώσει το  εικονικό χειρουργείο με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει και στη χώρα μας.

Το ενδιαφέρον τους έχουν εκδηλώσει οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» και ο «Ερυθρός Σταυρός», με στόχο την πρόσβαση περισσότερων ανθρώπων στον πλανήτη σε χειρουργικές υπηρεσίες.

Η «Orama VR» συνεχίζει να δημιουργεί το εικονικό περιβάλλον όλο και περισσότερων χειρουργικών επεμβάσεων διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής της μοναδικής πλατφόρμας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News