Χρ. Κέλλας: Από του χρόνου το μάθημα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία

Κρήτη
Χρ. Κέλλας: Από του χρόνου το μάθημα της οδικής ασφάλειας στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά το μάθημα της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς στους δρόμους, όπως η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη, ενημέρωσε τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής  Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Το μάθημα θα έχει χαραχτήρα τακτικής βάσης και θα εισαχθεί σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, όπως είπε στον 98.4 ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Κέλλας. Σκέψη επίσης του Υπουργείου Παιδείας είναι η εισαγωγή του μαθήματος στα παιδαγωγικά μαθήματα των Πανεπιστημίων, χρήσιμο εργαλείο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς στη συνέχεια.

Στις αποφάσεις της Πολιτείας επίσης για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη λειτουργία Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε όλη την Ελλάδα, άλλα απορίας άξιο το ότι η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή  Οδικής Ασφάλειας της Βουλής δεν γνωρίζει τη συνεργασία Περιφέρειας – Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που σήμερα βρίσκονται στις τάξεις των σχολείων, ώστε να μπορούν να διδάξουν το μάθημα της ασφαλούς οδήγησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News