«Άνοιξαν οι ουρανοί» και… έπεσε σκοτάδι – Τα αστραπόβροντα έφεραν πολύωρες διακοπές ρεύματος

Κρήτη
«Άνοιξαν οι ουρανοί» και… έπεσε σκοτάδι – Τα αστραπόβροντα έφεραν πολύωρες διακοπές ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η νύχτα έγινε μέρα" από τις αστραπές. Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ώρες

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, προκάλεσε το βράδυ της Πέμπτης, η καταρρακτώδης βροχή που εκδηλώθηκε στο νομό Ηρακλείου, η οποία σε συνδυασμό με τις αστραπές, τις βροντές και τις καταιγίδες, συνέθεταν ένα... ασυνήθιστο σκηνικό που σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «τρομακτικό».

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από την ΔΕΔΔΗΕ, υπήρξαν πολύωρες διακοπές ρεύματος σε Ηράκλειο και Αγία Πελαγία.

Αναλυτικότερα, για την περιοχή της Αγίας Πελαγίας, η διακοπή ρεύματος έφθασε τις 6 ώρες. Δεκάδες σπίτια έμειναν στο σκοτάδι, όταν μετασχηματιστής κάηκε, με αποτέλεσμα να σταματήσει και η τροφοδοσία του ρεύματος.

Εξαιτίας μάλιστα της ισχυρής βροχόπτωσης, το αυτοκίνητο με το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, που προσπάθησε να φθάσει στο σημείο της βλάβης, «κόλλησε» στον αγροτικό δρόμο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η αποκατάσταση της συγκεκριμένης βλάβης.

Στο σκοτάδι η περιοχή "Κορώνη Μαγαρά"

Αναφορικά για το Ηράκλειο, και σε αυτήν τη περίπτωση κάηκε ένας μετασχηματιστής με αποτέλεσμα από τις 6 το απόγευμα, δεκάδες σπίτια στην περιοχή "Κορώνη Μαγαρά", να βυθιστούν στο σκοτάδι, με ότι αυτό σήμαινε για τους πολίτες που δεν μπορούσαν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε σταδιακά, με συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να σπεύδουν στο σημείο, ωστόσο υπήρξαν νοικοκυριά που ήταν στο σκοτάδι,μέχρι και τις 9.30 το βράδυ.

Τελικά και οι δύο βλάβες, σε Αγία Πελαγία και Ηράκλειο, αποκαταστάσθηκαν και η τροφοδοσία του ρεύματος αργά το βράδυ,  είχε επανέλθει στα νοικοκυριά.

 «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κρήτη το απόγευμα της Πέμπτης.

Βέβαια η  "αρχή",  έγινε από τις πιο ορεινές περιοχές και επεκτάθηκε και στα βόρεια παράλια του νησιού με κεραυνούς και καταρρακτώδεις βροχές.

Ειδικότερα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρατηρήθηκαν και στο νότιο τμήμα του Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω των κεραυνών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης.

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν τα μισά χωριά του Οροπεδίου, όπως δήλωσε  ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης.

Η πρόβλεψη του καιρού - Βροχές στην Κρήτη την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Λαγουβάρδο, δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας στη χώρα και όπως διακρίνεται και στην παρακάτω δορυφορική φωτογραφία από το meteo, το πρωί της Παρασκευής 01/11 οι εντονότερες νεφικές αναπτύξεις (κόκκινα χρώματα) και η κεραυνική δραστηριότητα (κίτρινα στίγματα) εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Αρκετές βροχές αναμένονται μέσα στην ημέρα στο νησί, κυρίως στα βόρεια και κεντρικά τμήματα του, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω χάρτη όπου δίνεται το προβλεπόμενο ύψος βροχής μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Εντυπωσιακό το βίντεο του Elidon Frangu, από την κακοκαιρία με τους κεραυνούς να κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα, αφού έκαναν τη νύχτα… μέρα, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News