Κρήτη

Minoan Energy Community: Γεγονός η πρώτη ενεργειακή κοινότητα της Κρήτης

Πρόκειται για την «Ενεργειακή Κοινότητα Ανατολικής Κρήτης - Μινώα Ενέργεια»

Την πρώτη ενεργειακή κοινότητα της Κρήτης στηρίζει η Περιφέρεια Κρήτης.

Ειδικότερα, το πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης για την λειτουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στο νησί με τον διακριτό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Ανατολικής Κρήτης-Μινώα Ενεργειακή-Minoan Energy community» συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρόεδρο του προσωρινού συμβουλίου της ενεργειακής κοινότητας Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Η «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» συνεστήθη με την ιδρυτική συνέλευση στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Ν. 4513/2018, και αποτελεί συνεταιρισμό με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, μέσω δραστηριοποίησης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε), της συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, της ορθολογικής χρήσης και ενεργειακής αποδοτικότητας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε αναπτυξιακό βήμα και ιδιαίτερα με κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε συμβολικά την αίτηση συμμετοχής-στήριξης της ενεργειακής κοινότητας από την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος, είπε, ότι, είναι πολύ σημαντική η στήριξη της «Ε. ΚΟΙΝ, ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» από την Περιφέρεια Κρήτης, και «ευχαριστώ θερμά τον Σταύρο Αρναουτάκη για την ανταπόκρισή του, και σύντομα θα τον προσκαλέσουμε να εγκαινιάσει το πρώτο ενεργειακό έργο της κοινότητάς μας».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια