Πλοία φαντάσματα στα λιμάνια των Χανίων

Κρήτη
Πλοία φαντάσματα στα λιμάνια των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του φορτηγού πλοίου στο λιμάνι της Κισσάμου, το οποίο πρόσφατα πήρε επικίνδυνη κλίση και με παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου αποφεύχθηκε η βύθιση και η θαλάσσια ρύπανση.

Φορτηγά πλοία που κάποια στιγμή κατασχέθηκαν λόγω μεταφοράς παράνομων φορτίων ή ακινητοποίησης τους λόγω βλάβης. Σήμερα βρίσκονται παροπλισμένα στα λιμάνια της Σούδας, της Παλαιόχωρας και της Κισσάμου .

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του φορτηγού πλοίου SKYLARK που από τον Φεβρουάριο του 2018 παραμένει στο λιμάνι της Κισσάμου όπου ρυμουλκήθηκε όταν παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη και του επιβλήθηκε αναγκαστική κράτηση για θέματα ελλείψεων ασφαλούς ναυσιπλοίας.

Έκτοτε η πλοιοκτήτρια εταιρία το εγκατάλειψε μαζί με το αλλοδαπό πλήρωμα του.

Σε πλειστηριασμό βγήκαν πέντε ακόμη πλοία που παραμένουν στα λιμάνια της Σούδας και της Παλαιόχωρας. Το SKYLARK βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς παρατηρήθηκε κλίση μετά από εισροή υδάτων.

Το  Λιμενικό Ταμείο Χανίων έχει προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε να εκτιμηθεί η δυνατότητα ασφαλούς απομάκρυνσης του πλοίου από το λιμάνι Καβονησίου Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News