Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναγόρευση του Ευάγγελου Γραγουδά σε Επίτιμο Διδάκτορα

Είναι καθηγητής οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντής του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του «Massachusetts Eye and Ear Infirmary»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναγορεύει τον Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς του Massachusetts Eye and Ear Infirmary, κ. Ευάγγελο Γραγουδά, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13.00, στο «Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών» της Ιατρικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο.

Μετά το πέρας της τελετής αναγόρευσης θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο, Επιστημονικό Συμπόσιο Οφθαλμικής Ογκολογίας προς τιμήν του Καθηγητή Ευάγγελου Γραγουδά με ώρα έναρξης 16.00.

«Ο Δρ. Ευάγγελος Σ. Γραγουδάς ολοκλήρωσε την ιατρική του εκπαίδευση στην Αθήνα και την Οφθαλμολογική του Πανεπιστημιακή Σχολή στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Ήταν Κλινικός Συνεργάτης με εξειδίκευση τη διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια στο Ερευνητικό Εργαστήριο Elliot P. Joslin στη Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (HMS) και στη συνέχεια Κλινικός Συνεργάτης με εξειδίκευση τον αμφιβληστροειδή υπό τον Δρ Charles Schepens στο Massachusetts Eye and Ear Infirmary. Το 1975, ο Δρ. Γραγουδάς εντάχθηκε στο μόνιμο Διδακτικό Προσωπικό της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ / Mass Eye and Ear. Προήχθη σε Καθηγητή Οφθαλμολογίας το 1994.

Ο Δρ. Γραγουδάς είναι Διευθυντής του Τμήματος Αμφιβληστροειδούς στο «Mass Eye and Ear» από το 1985. Ο Δρ. Γραγουδάς, όντας ιδιαίτερα παραγωγικός κλινικός-επιστήμονας, έχει δημοσιεύσει 250 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει γράψει ή συντάξει περισσότερα από 100 κεφάλαια, κριτικές και βιβλία. Είναι ομιλητής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, όπως: Βραβείο Τιμής Ακαδημίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας. Βραβείο Jules Gonin Lectureship του Ιδρύματος Retina Foundation. Research to Prevent Blindness Senior Scientific Investigators Award. Βραβείο Ανώτερης Επιτυχίας της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας. Μετάλλιο J. Donald M. Gass της Macula Society. HMS Distinguished Alumni Award. Mετάλλιο Arnall Patz της Macula Society. Βραβείο Award for Excelence in Ophthalmolog από τον ARVO.

Και τέλος είναι ο κάτοχος της επώνυμης έδρα Οφθλαμολογίας Charles Edward Whitten Professorship in Ophthalmology της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Το 2014 η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ίδρυσε την επώνυμη έδρα Οφθαλμολογίας Gragoudas Professorship in Ophthalmology. Το 2014 ο Δρ. Γραγουδάς και οι συνάδελφοί του έλαβαν το βραβείο Champalimaud Vision Award για το έργο τους στην χρήση αντι-αγγειογενετικών παραγόντων για τη θεραπεία της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Αυτό το βραβείο θεωρείται το "Βραβείο Νόμπελ" στο έρευνα που σχετίζεται με την Όραση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια