Κρήτη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Καστέλι Κισσάμου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε ο Πρωθυπουργός

Στην Κρήτη επέλεξε να βρεθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης του Καστελίου Κισσσάμου στην Πλατεία Τζανακάκη, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής.

Στην συνέχεια ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική του Δήμου Κισσάμου και της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και την μαθητική παρέλαση στο Καστέλι. 

Τις εκδηλώσεις βρέθηκαν επίσης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές των Χανίων, αξιωματικοί των ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου

Μήνυμα εθνικής ενότητας έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην ελληνική περιφέρεια, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επαναφορά του θεσμού του σημαιοφόρου για τους άριστους μαθητές ενώ επεσήμανε ότι για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια σύγκλισης των πολιτικών δυνάμεων για τους απόδημους του εξωτερικού.

«Η 28η δεν είναι απλά μια ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας ,είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε με πράξεις πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού. Για αυτό και αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει να χορηγήσουμε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν μόνιμα εκτός των ελληνικών συνόρων.

Είναι μια έμπρακτη απόδειξη του πως αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του ελληνισμού και γνωρίζω καλά ότι η λύση η οποία έχει συμφωνηθεί μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή αποτελεί όμως μια πρώτη έμπρακτη απόδειξη της συναίνεσης που απαιτεί να αποδεικνύει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που χρονίζει και επιτέλους νομίζω ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το λύσουμε.

Μετά από μια δεκαετία κρίσης η πατρίδα μας, όλες οι Ελληνίδες όλοι οι Έλληνες, ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και το καύσιμο για αυτό το νέο πατριωτισμό της ευθύνης, τον υγιή πατριωτισμό που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου δεν είναι άλλο από την ενότητα του έθνους , από το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα κι από το συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς τελικά θα πετύχουμε τους στόχους μας.

Χαίρομαι γιατί και η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζικότατη και νομίζω ότι και από δω από την Κίσσαμο εκπέμπεται αυτό το μήνυμα εθνικής ενότητας και αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια