Κρήτη

7η ΥΠΕ Κρήτης: Έπιασαν δουλειά οι νέοι υποδιοικητές

Ορκίστηκαν χτες οι Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου

Νέοι υποδιοικητές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης ορκίστηκαν χθες οι Χάρης Λυδάκης και Δημήτρης Αγαπίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της διοικήτριας Λένας Μπορμπουδάκη. Η υποστήριξη των αδυνάμων, καθώς και αξιοπρεπείς, ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στις δομές Υγείας για όλους αποτελούν τους στόχους, μεταξύ άλλων, των νέων υποδιοικητών, οι οποίοι αναμένεται να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στη βελτίωση των συνθηκών σε δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και δομές Υγείας.

Ο κ. Χάρης Λυδάκης, διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, σε δηλώσεις του λίγο μετά την ορκωμοσία του είπε μεταξύ άλλων: «Πρωταρχικός μας στόχος θα έλεγα ότι είναι πραγματικά η υποστήριξη των αδύναμων, που δεν έχουν αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να διακινήσουν μόνοι τους τα ζητήματα της υγείας τους και υποχρεούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους. Όταν κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα και του παρουσιαστεί ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας, μπορεί να διαλύσει οικονομικά και οικογενειακά. Πρέπει να υπερασπιστούμε την Υγεία. Η οικονομική και κοινωνική κρίση θέλω να πιστεύω ότι μας έκανε ωριμότερους».

Ο κ. Δημήτρης Αγαπίου, γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας Καντάνου, τόνισε πως «οι κατευθυντήριες γραμμές που θα κινηθούμε είναι τρεις: η πρόληψη, οι ίσες και αξιοπρεπείς συνθήκες πρόσβασης στις δομές Υγείας για όλους, και να μπορέσουμε να δώσουμε παραπάνω έμφαση σε ανθρώπους που προσέρχονται σε στιγμές αδυναμίας και πόνου».

Από την πλευρά της, η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ., Λένα Μπορμπουδάκη, είπε χαρακτηριστικά πως «θα δουλέψουμε ως ομάδα, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος», ενώ μιλώντας για τους νέους υποδιοικητές, δήλωσε πως «ο καθένας έχει να προσφέρει, από το μετερίζι που προέρχεται, εμπειρίες και σημαντικές γνώσεις, ούτως ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο του προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι δύο άνθρωποι που κατέχουν τον χώρο της Υγείας, καθότι υπηρετούν σε αυτόν. Οπότε, γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες στις νοσοκομειακές δομές και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή στο πρόσωπο και της πολιτικής ηγεσίας που εμπιστεύτηκε σε εμάς τη διοίκηση της Υγείας αυτού του τόπου. Να είστε βέβαιοι ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τις ζωές όλων».

Τόσο ο κ. Λυδάκης όσο και ο κ. Αγαπίου στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στις προτεραιότητές τους, συναισθανόμενοι το βάρος της ευθύνης έναντι των πολιτών και της πολιτικής ηγεσίας, που τους εμπιστεύτηκαν τα ηνία της διαχείρισης των θεμάτων της δημόσιας υγείας στο νησί μας.

«Τα νοσοκομεία μας σήμερα σε πολλά σημεία δείχνουν δυσλειτουργικά, με απαρχαιωμένες διαδικασίες, με κουρασμένο και χωρίς όραμα προσωπικό, με συχνά πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και υποδομές. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 1.500 συμπολίτες μας χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή του από νοσοκομειακές λοιμώξεις. Οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι απολαμβάνουν χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας, ενώ πληρώνουν ακριβά τόσο μέσω της φορολογίας, όσο και με άμεσες πληρωμές από την τσέπη τους. Το βασικό αγαθό που πρέπει να υπερασπιστούμε είναι η υγεία. Καλούμαστε, λοιπόν, να το εξασφαλίσουμε διαχρονικά - εμείς, η διοίκηση αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της 7ης Υ.ΠΕ. - που διαχειριζόμαστε όλο το επαγγελματικό προσωπικό του χώρου της Υγείας, περίπου 5.500 άτομα σε όλη την Κρήτη», πρόσθεσε ο κ. Λυδάκης.

«Σεβασμός στην αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων»

«Βρισκόμαστε εδώ κυρίως για να κάνουμε πιο εύκολες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες για τον κόσμο που προσέρχεται σε εμάς στις πιο ευάλωτες στιγμές της ζωής τους», είπε ο κ. Αγαπίου, με την κ. Μπορμπουδάκη να καταλήγει ότι «σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε για να μπορέσουμε να εργαστούμε πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια