«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»: Σεμινάρια κρουστών στην Κρήτη

Κρήτη
«Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση»: Σεμινάρια κρουστών στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα Βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με τον ρυθμό, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, που ξεκίνησε από την Κρήτη κι έγινε πρόγραμμα για σχολεία στη Σουηδία

Ξεκινά την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, ένα βιωματικό σεμινάριο γνωριμίας με τον ρυθμό, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, από τα Χανιά. Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο και την Τετάρτη 23, στο Ηράκλειο,

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 74) στις 17:00.

Αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ακολουθεί η συνάντηση στο Ρέθυμνο και στο Φοιτητικό Πολιτιστικό Κέντρο ‘Ξενία’ (Νικολάου Ψαρρού 46) στις 17:00, ενώ η πρώτη συνάντηση του Ηρακλείου θα γίνει την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στο 20ο και 56ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου (Καρδίτση 12) στις 19:00.

Το πρόγραμμα υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και αποτελεί ουσιαστικά ένα κύκλο σεμιναρίων διδασκαλίας ρυθμού και κρουστών από μουσικές παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

 Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Κρήτης και Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Είναι ένα καινοτόμο, ερευνητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τον τομέα Θεατρολογίας – Μουσικολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής σε συνεργασία με το εργαστήρι Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η επιμέλεια του προγράμματος ανήκει στον μουσικό Γιάννη Παπατζανή. Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας Εμμανουήλ Σειραγάκης. Συνεργάτης σε θέματα παιδαγωγικής ευθύνης είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Ηλίας Κουρκούτας.

Υπεύθυνη συντονισμού - διδασκαλίας είναι η μουσικός Ανθή Φουρκή σε συνεργασία με τους παρακάτω μουσικούς εισηγητές: Χάρης Μπάκας, Κατερίνα Λακιωτάκη και Θεοδώρα Μαργαρίτη. Πλειάδα διακεκριμένων καλλιτεχνών θα εμπλουτίσουν εποικοδομητικά τους ποικίλους εκπαιδευτικούς άξονες ως επισκέπτες εισηγητές».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News