Αλέξης Τσίπρας: Περιοδεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κρήτη
Αλέξης Τσίπρας: Περιοδεία σε Χανιά και Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η επικοινωνία με τους ανθρώπους της ενδοχώρας

Περιοδεία στη Δυτική Κρήτη με στόχο να επικοινωνήσει τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση και το μετασχηματισμό του σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς, αρχίζει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι τα Χανιά, όπου θα επισκεφτεί περιοχές της ενδοχώρας ενώ αύριο θα βρεθεί στο Ρέθυμνο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στα Χανιά λίγο μετά τις 9 το πρωί. Στις 10.30π.μ. θα επισκεφτεί το Κολυμπάρι, όπου θα περπατήσει στον κεντρικό δρόμο και θα μιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες. Στις 12:30 το μεσημέρι θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην Πλατεία των Μουρνιών. Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στον Πατσιανό Σφακίων, όπου θα πάρει μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους.

Αύριο, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο. Το πρωί θα βρεθεί στα Σελλιά και στο Πέραμα, όπου θα συζητήσει με τους πολίτες, ενώ στις επτά το απόγευμα, στην Πλατεία Σοχώρας, στο κέντρο της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Παπανδρέου, «η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνάντησης του κοινωνικού με τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ, της συνάντησης όλων αυτών που μας ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές και που θέλουμε να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε μαζί τη νέα μας πορεία».

 Για την επιλογή η επίσκεψη να περιοριστεί στην ενδοχώρα και όχι στα κέντρα των πόλεων, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι «σκοπός είναι να υπάρξει επικοινωνία με τους ανθρώπους με τους οποίους η επαφή είναι σπάνια, με τους ανθρώπους της επαρχίας που συνήθως δεν έχουν φωνή».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λίγους μήνες μετά την ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή επιδιώκει σαφώς να εκπέμψει το μήνυμα ότι το κόμμα διευρύνεται, μεγαλώνει και αλλάζει. Ταυτόχρονα θέλει να σταθεί αντάξια των προσδοκιών του 37,87% των Χανιωτών και του 36,93% των Ρεθυμνιωτών, που την εμπιστεύθηκε στις εθνικές εκλογές.

«Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την Κρήτη με σκοπό επίσης να πολεμήσει ενάντια στο αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που οικοδομήθηκε εδώ και τεσσερισίμισι χρόνια, από κανάλια, εφημερίδες, εμπόρους όλων των ειδών και μέρους του πολιτικού συστήματος», υπογράμμισε ο γραμματέας της Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Παπανδρέου για να προσθέσει πως «αυτοί που φέρανε τη χώρα στην κατάσταση της πτώχευσης κουνάνε τώρα το δάχτυλο, ξεχνώντας ή θεωρώντας ότι η κοινωνία δεν θυμάται. Είναι βαθύ λάθος, είναι βαθιά νυχτωμένοι, η κοινωνία θυμάται ,είναι παρούσα και θα συνεχίσει να είναι». Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος προγραμματίζεται και νέα κάθοδος του σε επόμενη φάση, στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News