Έκκληση εστιάτορα προς τους ντελιβεράδες: «Ο χρόνος δεν είναι χρήμα, η ζωή σας θα σας δώσει χρήμα και χαρά»

Κρήτη
Έκκληση εστιάτορα προς τους ντελιβεράδες: «Ο χρόνος δεν είναι χρήμα, η ζωή σας θα σας δώσει χρήμα και χαρά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτρέπει τους διανομείς να σέβονται την ζωή τους και να απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Μια συγκινητική επιστολή εστιάτορα δημοσιεύεται μετά από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον χώρο της διανομής φαγητού, με σκοπό να συμβουλέψει και να βοηθήσει τα άτομα που εργάζονται στον τομέα αυτό. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ένας 27χρονος ντελιβεράς ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στις Μεσαμπελιές.

 «Προς όλους τους διανομείς,

Θα θέλαμε μέσα από την καρδιά μας και μετά από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον χώρο της διανομής φαγητού, να συμβουλέψουμε, να παρακαλέσουμε, να βοηθήσουμε.

Έχοντας λοιπόν την υποχρέωση, θα θέλαμε να σας κοιτάξουμε μέσα στα μάτια όλους εσάς που κάνετε αυτήν τη δουλειά και να σας πούμε τα παρακάτω:

  1. Φοράτε ΠΑΝΤΑ κράνος και όχι ένα απλό κρανάκι, όπως οι περισσότεροι (για να ξεγελάσετε την αστυνομία για το πρόστιμο), αλλά ένα καλό κράνος για να σας προστατέψει σωστά σε μια πτώση. Μην ξεχνάτε ότι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ οι εργοδότες, αν δεν έχετε δικό σας λόγω οικονομικής δυσκολίας, να σας το παρέχουν αυτοί.
  2. Μην περνάτε ΠΟΤΕ με κόκκινο φανάρι. Σίγουρα κάποια στιγμή θα προκαλέσετε ατύχημα.
  3. Μην κάνετε αντικανονικές προσπεράσεις.
  4. Μην πηγαίνετε αντίθετα σε δρόμους, ανάποδα σε μονόδρομους κλπ.
  5. Μην ανεβαίνετε στα πεζοδρόμια με τα μηχανάκια, για να κερδίσετε χρόνο. Όποιος βιάζεται, σκοντάφτει και φτάνει ΜΙΑ φορά για να το μετανιώσετε.
  6. Μη διασχίζετε τους δρόμους, καβαλώντας διαβάσεις.
  7. Μην τρέχετε στο δρόμο. Κερδίστε χρόνο μέσα στα μαγαζιά που εργάζεστε και όχι στον δρόμο τρέχοντας και παρανομώντας. Αν σας πιέζουν οι εργοδότες σας, διαμαρτυρηθείτε. Δεν είναι σωστό! Και μην το κάνετε για τα μπουρμπουάρ. Βάλτε πάνω απ' όλα τη ζωή και την ασφάλειά σας.
  8. Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα ρούχα, παπούτσια κλπ. για μέρες με κακοκαιρία. Αν δεν μπορείτε λόγω χρημάτων, οι εργοδότες σας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να σας τα παρέχουν, απαιτήστε το.
  9. Μην εργάζεστε αν δεν έχετε δίπλωμα, είναι παράνομο! (Δεν πρέπει να σας προσλαμβάνουν. Κακό θα σας κάνουν, όχι καλό).
  10. Σεβαστείτε τους οδηγούς άλλων οχημάτων, για να σας σεβαστούν και αυτοί. Αλλάξτε τη λανθασμένη εικόνα που έχουν για εσάς.
  11. Μην εργάζεστε σε κατάστημα με το δικό σας μηχανάκι .Τα καταστήματα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να σας παρέχουν μηχανάκι σε άριστη κατάσταση, για να είστε ασφαλείς. Και εσείς μην αμελείτε να το διατηρείτε σε άριστη κατάσταση με έξοδα της επιχείρησης. Είναι η ασφάλειά σας.
  12. ΟΧΙ προσπεράσεις από δεξιά - είναι παράνομο !
  13. Οδηγείτε ήρεμα και συνετά.
  14. Ελέγχετε στην εργασία σας αν τα μηχανάκια έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα (άδειες, ασφάλεια, ΚΤΕΟ). Είναι απαραίτητο να υπάρχουν.
  15. Μην οδηγείτε ανασφάλιστα μηχανάκια ΠΟΤΕ.
  16. Μην χρησιμοποιείτε κινητό την ώρα που οδηγείτε. Σταματήστε στην άκρη του δρόμου και ήρεμα μιλήστε στο τηλέφωνο. Τα 15 δεύτερα αυτά στο τηλέφωνο μπορεί να στοιχίσουν τη ζωή σας ή κάποιου άλλου. 

Σεβαστείτε τη ζωή σας, είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Απαιτήστε καλύτερες συνθήκες και όχι παραπάνω χρήματα από τους εργοδότες σας, αλλάξτε τρόπο σκέψης για την οδήγηση.

Δεν εργάζεστε για να είστε δούλοι κανενός, προσέχετε στο δρόμο.

Ο χρόνος δεν είναι χρήμα, η ζωή σας θα σας δώσει χρήμα και χαρά.

Τέλος, σας ευχαριστούμε για το έργο σας.

Με σεβασμό,

Προς όλους εσάς»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News