default-image

Χ. Δαραμήλας: Οι πάσχοντες με διαβήτη αγωνιούμε για τη ζωή μας

Κρήτη
Χ. Δαραμήλας: Οι πάσχοντες με διαβήτη αγωνιούμε για τη ζωή μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Από τις 9 Ιουλίου αλλά χωρίς αποτέλεσμα ζητάμε ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας».

Τη δυσαρέσκεια και τις ανησυχίες της Ομοσπονδίας των Συλλόγων Σωματείων με Διαβήτη, ότι με το νέο προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ που εγκρίθηκε στις 11/10/2019, επιδεινώνεται η θέση των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη, καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς αναλώσιμα υγειονομικά και ιατροτεχνολογικά υλικά, έφερε στη βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να συνεκτιμήσει τις προτάσεις που κατέθεσε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι 965.293 μοναδικοί πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2 δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά κατά την προμήθεια των απαραίτητων για τη ζωή τους αναλώσιμων.

 Αποκαλυπτικές της αγωνίας των πασχόντων οι θέσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Χρήστου Δαραμήλα στον 98.4, του γιατρού παθολόγου Νίκου Λαθουράκη αλλά και του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, καθώς περιγράφουν με μελανά χρώματα την καθημερινότητα των ασθενών.

Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι γιατροί ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τις 9 Ιουλίου προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News