Κρητικά: Γίνονται μάθημα στο Πανεπιστήμιο

Κρήτη
Κρητικά: Γίνονται μάθημα στο Πανεπιστήμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκαλύπτει η Μαρίνα Τζακώστα, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης - Ποιος ο τρόπος διδασκαλίας

Αντικείμενο μελέτης στα ακαδημαϊκά έδρανα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αποτελέσει η κρητική διάλεκτος, σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε στην εκπομπή Κρήτη Σήμερα και στον Λευτέρη Κουμαντάκη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπεύθυνη για τη διδασκαλία του μαθήματος, κ. Μαρίνα Τζακώστα, παραχωρώντας σχετική συνέντευξη.

Την κρητική διάλεκτο θα διδάσκονται, σύμφωνα με την κ. Τζακώστα, οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, μια είδηση που συνιστά ιδιαίτερη ακαδημαϊκή αξία λόγω της μακράς ιστορίας της εν λόγω διαλέκτου στα βάθη των αιώνων.

Εξηγώντας η ίδια για το πώς φτάσαμε στο να συμπεριληφθεί η κρητική διάλεκτος στο πρόγραμμα του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, ως επιλεγόμενο μάθημα, υπογράμμισε πως όλα ξεκίνησαν με τη βοήθεια ερωτηματολογίων προς ορισμένες πληθυσμιακές ομάδες του νησιού, με τα συμπεράσματα να είναι αποκαλυπτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News