«Ο Άγιος Παΐσιος» την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»  

Κρήτη
«Ο Άγιος Παΐσιος» την Κυριακή στον «Ορθόδοξο Λόγο»  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρεμιέρα για την εκπομπή του «Ορθόδοξου Λόγου» στην ΚΡΗΤΗ TV

Οι σύγχρονοι με εμάς γέροντες της Εκκλησίας μας χαρακτηρίζονται από μια θαυμαστή απλότητα και αγάπη προς όλους

Η ζωή τους αποτελεί πρότυπο καθημερινού αγώνα, ταπείνωσης και προσευχής για όσους έχουν ανάγκη, τους νέους, τους ασθενείς και γενικώς κάθε πονεμένο άνθρωπο, καταθέτοντας το περίσσευμα της αγάπης τους στις αναζητήσεις και τις ανάγκες όλων των Ανθρώπων, χωρίς να κάνουν καμία εξαίρεση.

Ένας από τους σύγχρονες γέροντες της Εκκλησίας μας είναι και ο Άγιος Παΐσιος.

Αγαπούσε και θυσιαζόταν για όλον τον κόσμο, ενώ καθημερινά μπορούσε να δώσει λύσεις στο προβλήματα εκατοντάδων ανθρώπων με την διάκριση, την συμβουλή και την προσευχή του.

Εάν και είχε δυσβάσταχτα προβλήματα υγείας, πάντα ήθελε να βοηθάει τους άλλους παρά τον ίδιο Του τον εαυτό. Από την εποχή που εγκαταστάθηκε στην Παναγούδα, στο Άγιον Όρος, πλήθος κόσμου τον επισκέπτονταν. Ήταν μάλιστα τόσο το πλήθος, ώστε να υπάρχουν και ειδικές σημάνσεις που έδειχναν στους προσκυνητές τον δρόμο προς το κελί του.

Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, συνέχιζε την έντονη ασκητική ζωή σε σημείο να ξεκουράζεται ελάχιστα, 2 με 3 ώρες την ημέρα, να τρέφεται ελάχιστα (ως ασκητής) και να θυσιάζεται για όλους καθημερινά.

Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν, ώστε στις ημέρες μας ο Άγιος Παΐσιος να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους Αγίους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Εξωτερικό.

Ο Άγιος Παΐσιος, βρίσκονταν πάντα δίπλα στον πόνο, στις ανησυχίες, τη θλίψη και την ανάγκη του ανθρώπου, όπως όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Η εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019, ώρες 15:30 έως 16:30 στην ΚΡΗΤΗ TV, είναι αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο, τον σύγχρονο Άγιο της Εκκλησίας μας, προσπαθώντας να προσεγγίσει τη ζωή, το έργο και να αναδείξει την παρακαταθήκη του στη σημερινή πραγματικότητα.

«Ό Θεός, σ’ εκείνον πού σιωπά, μιλάει περισσότερο».                                                                           

Το θέμα της 1ης εκπομπής του Ορθόδοξου Λόγου για εφέτος, που θα προβληθεί την Κυριακή 20/10/2019, ώρες 15:30'-16:30', έχει ως εξής:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News