Καιρός: Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα

Κρήτη
Καιρός: Λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες και τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινός ο καιρός και τη Δευτέρα στην Κρήτη

Καλοκαιρινός αναμένεται ο καιρός και τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και στο νησί μας. Κύριο χαρακτηριστικό οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Ειδικότερα, ο καιρός τη Δευτέρα επιφυλάσσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 20 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Νότια Κρήτη ένα έως δύο βαθμούς υψηλότερη), 19 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στις Κυκλάδες και το Καρπάθιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ηλιοφάνεια και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News