Κρήτη: Aνάμεσα στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης

Κρήτη
Κρήτη: Aνάμεσα στα καλύτερα νησιά της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σπουδαία διάκριση αφορά στα Reader’s Choice Awards 2019 του περιοδικού «Conde Nast Traveller»

Σημαντικές διακρίσεις για την Κρήτη αλλά και για την Ελλάδα συνολικά, στο ταξιδιωτικού περιεχομένου περιοδικό «Conde Nast Traveller» από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης.

Συγκεκριμένα, στην υποκατηγορία «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe), η Κρήτη ψηφίστηκε ως το πέμπτο καλύτερο. Δυο ακόμη νησιά της χώρας, η Μύκονος και η Πάρος, κατέκτησαν την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Οι αναγνώστες του περιοδικού επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, για την Κρήτη, ότι είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα πλέον προβεβλημένα, με αψεγάδιαστο πολιτισμό, μοναδικά τοπία, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και σπάνια μυθολογική ιστορία». Η Μύκονος «δεν εγκαταλείπει ποτέ την παγκόσμια φήμη της ως νησί της ξέφρενης διασκέδασης, ωστόσο σταδιακά προσελκύει ολοένα και περισσότερους “υποψιασμένους” και “ποιοτικούς” επισκέπτες». Για την Πάρο υπογραμμίζουν πως είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά νησιά των Κυκλάδων, από το οποίο ωστόσο «δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, τα ολόλευκα γραφικά χωριά και τα υπέροχα θαλάσσια σπήλαια».

Η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα φετινά Reader’s Choice Awards αποτελούν την πλέον επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού από πλευράς συμμετοχής, καθώς περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων επιλογών σε 12 βασικές κατηγορίες και δεκάδες υποκατηγορίες.

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία στην κατηγορία Top 20 Countries, εδώ: https://www.cntraveler.com/story/top-countries-in-the-world

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία στην κατηγορία Best islands in the World και στην υποκατηγορία Top 5 in Europe, εδώ: https://www.cntraveler.com/galleries/2014-10-20/top-30-islands-in-the-world-readers-choice-awards-2014

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News