Οδική ασφάλεια: Ευρεία σύσκεψη για τα τροχαία στην Κρήτη

Κρήτη
Οδική ασφάλεια: Ευρεία σύσκεψη για τα τροχαία στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βελτίωση της ποιότητας του οδικού δικτύου και της συμπεριφοράς των οδηγών είναι οι προτεραιότητες για την ανάσχεση της αρνητικής καθημερινότητας

Στην στενότερη συνεργασία με όλους τους φορείς στοχεύει η Περιφέρεια, για να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα τροχαίων δυστυχημάτων που υπάρχει στο νησί μας. Η ενίσχυση της οδηγικής παιδείας και η βελτίωση των υποδομών αποτελούν μέτρα ανάσχεσης της αρνητικής καθημερινότητας.

Η σύσκεψη θα έχει τίτλο «Οδική Ασφάλεια και εξεύρεση βελτιωτικών μέτρων πρόληψης ώστε να ανακοπεί η τάση των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων στον τόπο μας» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα Ελ. Βενιζέλος) επί της 25ης Αυγούστου.

«Απαιτείται στενή συνεργασία με όλους τους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια σε επίπεδο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους της Κρήτης. Ως ΠΔΕ Κρήτης θεωρούμε ότι η οδηγική παιδεία σε συνδυασμό με τις υποδομές, την συντήρηση των οχημάτων, την συμπεριφορά των οδηγών, την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είναι μέτρα υψίστης σημασίας για την ανάσχεση της παρούσας αρνητικής πραγματικότητας.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης, δήμαρχος κ. Λαμπρινός, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, βουλευτές της Κρήτης, η 7η ΥΠΕ, η Ελληνική Αστυνομία, τα ΑΕΙ Κρήτης , το ΠΕΚΕΣ Κρήτης και οι Δ/ντές εκπαίδευσης Κρήτης.

Η Κρήτη διεκδικεί μία δυσάρεστη πανευρωπαϊκή πρωτιά όπως καταγράφεται καθημερινά σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών στους δρόμους της, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό της. Ένα γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται δυστυχώς στην ποιότητα του οδικού δικτύου και στην κακή οδηγική συμπεριφορά.

Τα τροχαία ατυχήματα έχουν σοβαρές συνέπειες τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία. Μπορούν να προκαλέσουν ψυχικά τραύματα και να επηρεάσουν τις προσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία ενός ανθρώπου. Σοβαρές συνέπειες υπάρχουν επίσης στην οικογένεια και τους συγγενείς των θυμάτων.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News