default-image

Τηλεφωνικές απάτες με θύματα επιχειρηματίες στην Κρήτη

Κρήτη
Τηλεφωνικές απάτες με θύματα επιχειρηματίες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμπορικοί σύλλογοι συστήνουν προσοχή

Κρούσματα εξαπάτησης επιχειρηματιών καταγράφονται στο νησί με στόχο την απόσπαση χρημάτων.

Η απάτη στήνεται από απατεώνες που προσποιούμενοι τους πελάτες και χρησιμοποιώντας όνομα άλλου επιχειρηματία, προχωρούν σε τηλεφωνική παραγγελία και στην συνέχειακαταθέτουν εικονικά χρήματα σε λογαριασμό τραπέζης.

Στην συνεχεία, ωστοσο, παίρνουν ξανά τηλέφωνο, λέγοντας ότι κατέθεσαν πολύ μεγαλύτερο ποσό ζητώντας την επιστροφή συνολικά ή μέρους των χρημάτων, λόγω άμεσης ανάγκης.

Σαφώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τον λόγο οι επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν τα μάτια τους «14».

Περιστατικά εξαπάτησης διαπιστώθηκαν το τελευταίο διάστημα και στο Ηράκλειο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλογου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, μιλώντας στο neakriti, προέτρεψε τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην δελεάζονται και όσον αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο να ακολουθούν τις δικλείδες ασφαλείας. 

«Κατά διαστήματα υπάρχουν περιστατικά απάτης που διαδραματίζονται στην αγορά. Παίρνουν εμπόρους και επιχειρηματίες και τους εξαπατούν. Αφενός παραγγέλνουν εμπορεύματα και δεν στέλνουν ποτέ χρήματα, αφετέρου κάνουν λάθος ότι έβαλαν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς και ζητούν την επιστροφή τους. Προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες, μέλη μας και μη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί πρόκειται για καθαρή απάτη. Να μην δελεάζονται σε καμία περίπτωση. Αναφορικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας τις οποίες και πρέπει να τις λαμβάνουν σοβαρά ».

Επίσης, σε ανακοίνωση προχώρησε ο εμπορικός Σύλλογος Κίσσαμου σε μία προσπάθεια και από την δική του πλευρά να ενημερώσει τα μέλη του για να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, ενημερώνει τα μέλη του, ότι καταγράφηκαν στην περιοχή μας περιστατικά εξαπάτησης επιχειρηματιών με στόχο την απόσπαση χρημάτων. Συγκεκριμένα απατεώνες προσποιούμενοι τους πελάτες χρησιμοποιώντας γνωστό όνομα με τα αρχικά Δ.Α. δίνουν τηλεφωνική παραγγελία κάποιας αξίας, καταθέτουν εικονικά τα χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τραπέζης και στη συνέχεια ζητούν πίσω χρήματα επικαλούμενοι ότι έχει γίνει λάθος και το ποσό που έχουν καταθέσει είναι μεγαλύτερο.

Ως εκ τούτου σας συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνετε σε καμία ενέργεια, αν δεν επιβεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που σας δίνονται είναι αληθή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News