Ο Ν. Συριγωνάκης στον 98.4 για δακοκτονία και καθαρισμό ρεμάτων

Κρήτη
Ο Ν. Συριγωνάκης στον 98.4 για δακοκτονία και καθαρισμό ρεμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητάμε ραντεβού με τον ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για το έργο της Δακοκτονίας στην Κρήτη και τις δυσλειτουργίες του, ζητούν, οι Σταύρος Αρναουτάκης και Νίκος Συριγωνάκης – Αντιπεριφερειάρχης – όπως ο δεύτερος ανέφερε στον 98.4.

«Το πρόγραμμα μπάζει από πολλές πλευρές. Η δυσλειτουργία του προκαλεί πολλά προβλήματα. Η περιφέρεια ζητά να αναλάβει εξ ολοκλήρου το έργο με την ανάλογη χρηματοδότηση αλλά και την επικαιροποίηση του αριθμού των ελαιόδεντρων καθώς οι αριθμοί διαφέρουν μεταξύ τους κατά μερικά εκατομμύρια κι αυτό σημαίνει λιγότερα χρήματα και υλικά» όπως επισημαίνει ενδεικτικά.

Στα ευτράπελα γι άλλη μία φορά, η αποστολή φαρμάκων για την τρέχουσα περίοδο μόλις πριν από λίγες ημέρες, όταν το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Καθαρίζονται τα ρέματα

Τις εκλογές και τη γραφειοκρατία για να τηρηθεί τι γράμμα του νόμου, η αιτία καθυστέρησης καθαρισμού των ρεμάτων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, επικαλείται ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης μιλώντας στον 98.4 με τους πολίτες να διαμαρτύρονται, φοβούμενοι τα χειρότερα σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως είπε προχωρά ο καθαρισμός σε Γιόφυρο, Δρακουλιάρη και το ρέμα Χρυσοβαλάντου, ενώ μικρότερες εργολαβίες με Διεθνή Διαγωνισμό περιλαμβάνουν τον καθαρισμό ρεμάτων σε Βιάννο, Άρβη, Κερατόκαμπο, Ψαρή Φοράδα, Γεροπόταμο, Ανεποδάρη, Αρχάνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News