default-image

Γ. Πιτσούλης: Μειώθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού στην Κρήτη

Κρήτη
Γ. Πιτσούλης: Μειώθηκαν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αιτία η πρόληψη. Στα αξιοσημείωτα, ο ενεργός ρόλος των ανδρών που παροτρύνουν τις γυναίκες της οικογένειας να κάνουν μαστογραφία.

Συνεργασία Περιφέρειας - Εργατικών Κέντρων της Κρήτης στο πλαίσιο της εκστρατείας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού,  με το μήνυμα: «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» και με τον Οκτώβριο να είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια αυτή.

 Η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθεί σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, σε ένα Δωρεάν Προληπτικό έλεγχο.

Στο Λασίθι θα βρίσκεται από 14 έως και 16 Οκτωβρίου.

Στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 17, 18 και 21 Οκτωβρίου.

Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα βρίσκεται στις 22 έως και στις 24 Οκτωβρίου.

Στο Ηράκλειο  25, 29, 30, και 31 Οκτωβρίου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου 2019.

Την ανάγκη της πρόληψης και τα ευεργετήματα αυτής για την ίδια τη ζωή, επισήμανε μέσω του 98.4 ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρόληψης Υγείας – υπεύθυνος των κινητών μονάδων στην Περιφέρεια Γιώργος Πιτσούλης.

Το παραπάνω ενίσχυσε με στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι την τελευταία 20ετία στην Κρήτη τα περιστατικά καρκίνου του μαστού αυξήθηκαν, αλλά οι θάνατοι μειώθηκαν εξαιτίας της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. Επίσης: το 50% των γυναικών που έκαναν για πρώτη φορά έλεγχο την τελευταία τετραετία , προχωρούν σε επανέλεγχο κάθε χρόνο.

Ελπιδοφόρα για τη ζωή η καταγραφή, ότι ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία παίρνουν πλέον κι οι άνδρες που παροτρύνουν τις γυναίκες της οικογένειας να κάνουν τον έλεγχο αυτό.

Στα ενδιαφέροντα συμπεράσματα έρευνας που αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί είναι πως η όποια άρνηση για την μαστογραφία απορρέει από το φόβο των αποτελεσμάτων, όπως αναφέρει ο κ. Πιτσούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News