Ασέλγεια σε βάρος 5χρονης - Ζ. Κωνσταντοπούλου: Υπόθεση παραδικαστικής λειτουργίας

Κρήτη
Ασέλγεια σε βάρος 5χρονης - Ζ. Κωνσταντοπούλου: Υπόθεση παραδικαστικής λειτουργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σήμερα, συζητείται ενώπιον του Αρείου Πάγου, η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος της 5χρονης Ν.Χ., με δράστη τον 60χρονο Γ.Χ.

Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων από το 2007, με συνεχείς αναβολές και αντιμεταθέσεις αρμοδιοτήτων.

Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με υποχρέωση καταβολής σε 36 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή προς 250 ευρώ το μήνα, πλέον προσαυξήσεων.

Όπως δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας  Ζωή Κωνσταντοπούλου:

«…Τόσο κοστολογήθηκε η αφαίρεση της παιδικότητας, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της παρέλευσης 8ετιας παραγράφηκαν σειρά κατηγοριών παράνομης οπλοφορίας που βάρυναν τον ίδιο κατηγορούμενο, αλλά και η κατηγορία ασέλγειας σε άλλο ένα παιδί της οικογένειας.

Σήμερα κρίνεται η αναίρεση του κατηγορουμένου, που ζητά την εξαφάνιση της καταδίκης.Το δράμα που βιώνει η οικογένεια του κοριτσιού, την οποία εκπροσωπώ, είναι ανείπωτο.Αλλά και η προσβολή που νιώθουμε όλοι όταν μια υπόθεση βοά για παραδικαστική λειτουργία είναι τεράστια. Στην προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορος του κατηγορουμένου Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε αναβολή, η οποία του χορηγήθηκε.

Εμείς σήμερα θα ζητήσουμε, εκτός από την απόρριψη της αναίρεσης, να ελεγχθούν οι περιστάσεις υπό τις οποίες εκδόθηκαν οι τόσο προκλητικά χαριστικές δικαστικές αποφάσεις».

Πρόκειται για μία υπόθεση του 2007 και η οποία ωστόσο επί 12 χρόνια  «σέρνεται» στα δικαστήρια με το πρωτόδικο να επιβάλλει στον δράστη ποινή 12 ετών για την ασέλγεια στο 5χρονο και  το δευτεροβάθμιο (που εξέδωσε την απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο!) να τον ρίχνει στα «μαλακά» με ποινή 5 ετών.

Κατά αυτής της απόφασης. σύμφωνα και με το dikastiko, ο 72ρονος σήμερα κατηγορούμενος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο όπου αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση στις 9 Οκτωβρίου.

Οι γονείς του 17χρονου σήμερα κοριτσιού δηλώνουν «συντετριμμένοι από την μέχρι τώρα αντιμετώπιση του δράστη από την Ελληνική δικαιοσύνη που  αντί να είναι με το μέρος του παιδιού, έδειξαν να είναι με το μέρος του δράστη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News