Κρήτη

Καρκίνος του μαστού: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος

Στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης «Είναι στο χέρι μου»

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης  «Είναι στο χέρι μου», καλούν τις γυναίκες να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από την μονάδα του Κινητού Μαστογράφου της Περιφέρειας, σε γυναίκες της πόλης μας , που είτε δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στον απαιτούμενο έλεγχο λόγω οικονομικών δυσχερειών. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και συγκεκριμένα θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 25, 29, 30, και 31 Οκτωβρίου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου 2019 ώρα 9:15 πμ., για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2810-281981.

 «Το ΕΚΗ με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του, καλεί τον γυναικείο πληθυσμό να υποβληθούν σε δωρεάν προληπτικό έλεγχο, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης από την μονάδα του Κινητού Μαστογράφου της Περιφέρειας, σε γυναίκες της πόλης μας , που είτε δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, είτε αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στον απαιτούμενο έλεγχο λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθεί σε όλα τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και συγκεκριμένα θα βρίσκεται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 25, 29, 30, και 31 Οκτωβρίου, καθώς και την 1η Νοεμβρίου 2019 ώρα 9:15 πμ., για ραντεβού καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2810-281981.

Προϋποθέσεις :

  • Ηλικίας 40-75 ετών
  • Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες
  • Αποκλείονται οι γυναίκες α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών γ) Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.

Με την αρωγή της περιφέρειας Κρήτης , σε μία πράξη αγάπης συνεχίζεται το ταξίδι που στόχο έχει να φωτίσει και να δημιουργήσει σωστές πεποιθήσεις για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού.

Αναλυτικά στα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα του νησιού μας ο Κινητός Μαστογράφος θα βρίσκεται ως εξής:

  • Στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου θα βρίσκεται από 14 έως και 16 Οκτωβρίου
  • Στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου θα βρίσκεται στις 17, 18 και 21 Οκτωβρίου
  • Στο Εργατικό Κέντρο Χανίων θα βρίσκεται στις 22 έως και στις 24 Οκτωβρίου

Η προσφορά της περιφέρειας Κρήτης και την οποία ευχαριστούμε, αποκτά μεγαλύτερη αξία σε μια περίοδο που η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση του αγαθού της ΥΓΕΙΑΣ και μειώνει συνεχώς τις δημόσιες δαπάνες για την περίθαλψη του λαού.»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια