Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Δωρεάν Σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου & γονείς!

Κρήτη
Φροντιστήρια Πουκαμισάς: Δωρεάν Σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου & γονείς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέμα του σεμιναρίου, που απευθύνεται σε μαθητές και γονείς είναι οι τεχνικές μελέτης, τα προγράμματα μελέτης, καθώς και το άγχος εξετάσεων, ενώ αφορά και την εξάρτηση των εφήβων από την Τεχνολογία

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 13.30 - 15.30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9), τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου πραγματοποιούν δωρεάν ανοιχτό σεμινάριο για μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και τους γονείς τους, με θέμα: «Τεχνικές Μελέτης - Πρόγραμμα Μελέτης. Άγχος εξετάσεων. Έφηβοι & Τεχνολογία»

Το α’ μέρος θα αφορά Τεχνικές Μελέτης αλλά και Τρόπους Οργάνωσης Προγράμματος μελέτης. Στο β’ μέρος θα συζητηθεί το άγχος της μελέτης και των εξετάσεων, αλλά και η εξάρτηση των εφήβων από την Τεχνολογία.

Αναλυτικά, στο ξεκίνημα θα συζητηθούν τα κίνητρα που πρέπει να έχει ένας μαθητής για να μελετήσει, για να οργανώσει τη δουλειά του, καθώς και το όραμα αλλά και η αποφασιστικότητα που απαιτείται.

Στη συνέχεια θα προταθούν συγκεκριμένες τεχνικές μελέτης , ξεχωριστά για κάθε μάθημα, τεχνικές απομνημόνευσης αλλά και επανάληψης. Θα προταθούν τρόποι για στοχευμένο και αποτελεσματικό διάβασμα.

Ένα μεγάλο μέρος τη εισήγησης θα αφορά τεχνικές για την οργάνωση Προγράμματος Μελέτης Εβδομάδας. Πώς σχεδιάζεται, ποιες προτεραιότητες πρέπει να τίθενται, ποιο είναι το αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια, θα δοθούν χρηστικές και πρακτικές οδηγίες στους μαθητές για να είναι παραγωγικό το διάβασμα τους, να φέρνει πάντοτε το μέγιστο αποτέλεσμα.

Το σεμινάριο υποστηρίζεται από οπτικοακουστικό υλικό ενώ θα διανεμηθεί σε όλους τους μαθητές χρήσιμο υλικό.

Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κος Μανόλης Μαυράκης, Φιλόλογος - Διευθυντής των Φροντιστηρίων Πουκαμισάς Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News