Κρήτη

Περίπατος αγάπης κατά της βίας

Η εκδήλωση «Στείλε μήνυμα Αγάπης» πραγματοποιήθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Στείλε μήνυμα Αγάπης!» στο πλαίσιο των δράσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση περί του κρίσιμου κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Το κέντρο της πόλης γέμισε με μικρά παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σε μια ένωση δυνάμεων για την οικογενειακή ενότητα και τις συνθήκες ειρήνης και γαλήνης στο οικογενειακό περιβάλλον, υψώνοντας μηνύματα και ζωγραφιές για τον σεβασμό, την κατανόηση, την προστασία, το μοίρασμα και την απομάκρυνση κάθε μορφής βίας.

Παράλληλα, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου έδωσαν το δικό τους στίγμα και δυναμική στην εκδήλωση με ιδιαίτερους μουσικούς ήχους και μελωδίες, ενώ οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου συγκίνησαν με ένα στοχευμένο θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από πραγματικές ιστορίες κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

 «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν αλλά και όσους συνέβαλαν στην εκδήλωση – περίπατο, «Στείλε μήνυμα… Αγάπης!», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ας Νικήσουμε τη Βία!», για την πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κρίσιμου κοινωνικού φαινομένου της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Στην εκστρατεία αυτή ενημέρωσης, συμμετέχουν και την στηρίζουν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.

Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου για την καλαίσθητη συμμετοχή τους, καθώς και όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Σχολείων, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Εκκλησίας. Επίσης ευγνωμόνως ευχαριστεί για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου για τη χορηγία του στην τεχνική κάλυψη και τον χορηγό επικοινωνίας Όμιλο ΚΡΗΤΗ T.V.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια