Κρήτη

Στο «σφυρί» τεράστια ποσότητα θαλασσινών και ψαριών

Διαγωνισμός για την εκποίηση του εμπορεύματος που κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου

Στο «σφυρί» βγήκαν 4,5 τόνοι γαρίδας και αλιευμάτων που κατάσχεσαν οι λιμενικές αρχές του Ηρακλείου, από Ιταλικό σκάφος, ανοιχτά του Ηρακλείου.

Αναλυτικότερα όπως ανακοίνωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σήμερα Δευτέρα και στις 11:00 διενήργησε στον Λιμένα Hρακλείου Προβ. ψυγείου, Πρόχειρους Πλειοδοτικούς Διαγωνισμούς για την εκποίηση 4036 κιλών κόκκινης γαρίδας (ARS), 242 κιλών γαλαζοκόκκινης γαρίδας (ARA) ,61 κιλών γάμπαρης (WHL), 72 κιλών μπακαλιάρου (ΗΚΕ), 42 κιλών βαθύτικου σκορπιού (BRF) , 46 κιλών θράψαλου βυθού , 04 κιλών πεσκαντρίτσας (MON) , και 20 κιλών μπαλά (WHL), που προέρχονται από κατάσχεση.

Το χρονικό

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό το περασμένο Σάββατο, 4.523kg αλιεύματα κατάσχεσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, στο πλαίσιο αλιευτικής επιθεώρησης που διενεργήθηκε στον κόλπο Ηρακλείου από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ  και στελέχη του Γραφείου Αλιείας.

Όπως διαπιστώθηκε στο ιταλικής σημαίας επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''TWENTY ONE'', υπήρχαν αλιευτικά εργαλεία οι διαστάσεις των οποίων δεν ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 6 συρόμενα δίχτυα (τράτες) με ρομβοειδή μάτια, στο σύνολο των οποίων το μέγεθος των ματιών στο σάκο ή και στο τεμάχιο επιμήκυνσης της τράτας, ήταν μικρότερο του επιτρεπόμενου για ρομβοειδή μάτια, δηλαδή 50 χιλιοστά.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.523kg.

38 τόνοι τα αλιεύματα που έχουν κατασχεθεί, από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα

Ξεπερνούν τους 38 τόνους τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν από τις λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου τη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής, έως σήμερα τα αλιεύματα που κατασχέθηκαν, είτε από επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά σκάφη αλιείας, φτάνουν τους 38 τόνους και 404 κιλά, ποσότητα ρεκόρ για τα δεδομένα του Ηρακλείου.

  «Για να αντιληφθείτε την έκταση, θα σας πω ότι πέρυσι, για παράδειγμα, κατασχέθηκαν περίπου 12 τόνοι αλιευμάτων συνολικά. Βεβαίως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι 12 τόνοι είναι μεγάλη ποσότητα, αφού σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αθροιστικά, περίπου τόσο υπολογίζονται τα αλιεύματα που κατάσχονται» επισήμανε.

   Σε ότι αφορά τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν φέτος, όπως είπε ο κ. Δουβής, φτάνουν τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ από τους πλειστηριασμούς που έχουν διεξαχθεί, έως σήμερα, στο δημόσιο ταμείο έχουν εισρεύσει πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ.

Αναλυτικά, στο ''TWENTY ONE'' βρέθηκαν:

4.036kg κόκκινης γαρίδας,

 242kg γαλαζοκόκκινης γαρίδας,

61kg γάμπαρης,

72kg μπακαλιάρου,

42kg βαθυτικού σκορπιού,

46kg θράψαλων βυθού,

4kg πεσκαντρίτσας

 20kg μπαλάδων.

Από τη Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια