ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρούν σε παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υ.ΠΕ. αύριο, Δευτέρα, στις 12:30 μ.μ., προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας της Κρήτης, έπειτα από απόφαση που πάρθηκε στις 30 Αυγούστου, οργανώνουν παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας μεθαύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ., και καλεί τους εργαζόμενους σε προσυγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 12 μ., για να μεταβούν στη συνέχεια στα γραφεία της 7ης Υ.ΠΕ.

«Δεν ανεχόμαστε να συνεχιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Οι ελλείψεις προσωπικού θα χειροτερέψουν αν απολυθούν οι 4.000 περίπου εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ, λόγω της απόρριψης του αιτήματός μας για μονιμοποίησή τους. Ήδη συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικών γιατρών, ενώ με απόλυση κινδυνεύουν και εκατοντάδες επικουρικοί άλλων ειδικοτήτων, που δε θα προσληφθούν με την προκήρυξη 2Κ/2019.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εργαζόμενοι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη δημόσιων νοσοκομείων απολύονται και “αντικαθίστανται” από άλλους συμβασιούχους, που θα τους ακολουθήσουν, σύντομα, και αυτοί στην ανεργία. Επειδή η κυβέρνηση εφαρμόζει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την “ανακύκλωση” της ανεργίας και την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Δε θέλουμε οι πολίτες να περιμένουν μήνες ή χρόνια για να κλείσουν ένα ραντεβού ή να χειρουργηθούν. Θέλουμε οι ασθενείς να έχουν όλο το 24ωρο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων», αναφέρουν τα μέλη του σωματείου, που διεκδικούν: Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες, λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών, πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, και κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News